Pozdrav!
I sama pomisao na izradu soufflea može zvučati zastrašujuće, ali uz dobar recept sve je moguće!
Ovaj put sam odlučila napraviti nabujak od limuna jer posebno uživam u ovom aromatičnom voću i njegovim okusima!
Ispekao se savršeno i napuhnuo, a limun žuta boja dala je nevjerojatan kontrast crvenom umaku od malina!
Okus mu je fantastičan, topao, mirisan, lagan kao pjena ... :)
Sastojci potrebni za izradu:
100 g šećera
8 žumanjaka
9 bjelanjaka
2 i 1/2 žlice brašna
žlica naribane limunove korice
50 ml soka od limuna
200 ml mlijeka
2 žlice maslaca
- ugrijte mlijeko i dodajte ga u mikserom izrađenu smjesu od svih sastojaka osim pola šećera,maslaca i limunovog soka
- kada ste dobro promiješali vratite smjesu na vatru i kuhajte dok se ne počne zgušnjavati (2 minute)
- maknite s vatre i dodajte maslac i limunov sok
- mikserom napravite snijeg od bjelanjaka i ostatka šećera te ručno lagano umiješajte u smjesu
- posudice u kojima ćete raditi nabujak premažite maslacem i kristal šećerom te ih napunite do vrha
- nožem izravnajte i uklonite višak smjese
- pecite ih 16 minuta na 200*C
- još tople prelijte omiljenim voćnim umakom
Servus i uživajte u ovom posebnom desertu :)