Gurmanka

13.07.2016., srijeda

SEMIFREDDO S MALINAMA

Pozdrav svima!
Semifreddo ili smrznuta krema od tri čokolade nam se jako svidjela, pa sam odlučila napraviti ovu voćnu varijantu. Zaista je jednostavan recept i ako slijedite osnovnu bazu recepta možete se sami poigrati sa raznim vrstama voća. Ovaj osvježavajući elegantni desert je idealan za serviranje u toplim ljetnim večerima baš kao što je ova današnja!
Sastojci potrebni za izradu kreme:
3 jaja
2 žumanjka
1 žličica ekstrakta vanilije
200 šećera
500 ml slatkog vrhnja
Na pari mikserom izradite 10 minuta sve sastojke kreme i na kraju lagano ručno umiješajte šlag od slatkog vrhnja.
Dugoljasti kalup obložite prozirnom folijom i stavite voće koje želite te ga prelijte kremom. Moje maline su ostale cijele, pa su se teško rezale prilikom serviranja deserta. Bolje je voće koje koristite narezati na sitnije komadiće ili čak izmiksati pa samo umiješati u gotovu kremu. Vizualno je ljepše vidjeti žutu kremu prošaranu voćem, ali i nježni desert u boji ima svoju draž. Stavite kremu preko noći u zamrzivač i već sutradan možete uživati u vašem ledenom desertu!
Stvorite sami svoj omiljeni ljetni okus!
Servus i uživajte :)


Oznake: Semifreddo, ledena krema, vanilija, maline


- 20:54 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

16.06.2016., četvrtak

ČOKOLADNI SEMIFREDDO

Pozdrav svima!
Semifreddo je originalna talijanska delikatesa, bogat ledeni desert baršunaste teksture i pravi izbor osvježenja za vruće ljetne dane. Postoji mnogo varijanti ovog deserta, ali naravno da je moj izbor uvijek čokolada. Semifreddo od tri vrste čokolade tako elegantan, kremast i ukusan odvest će vas, bez svake sumnje u "čokoladni slatki raj"!
Sastojci potrebni za izradu deserta:
3 jaja
2 žumanjka
100 g šećera
500 ml slatkog vrhnja
100 g bijele čokolade
100 g mliječne čokolade
100 g tamne čokolade
Otopite u mikrovalnoj svaku čokoladu posebno.
Na pari miksajte 5-8 minuta jaja, žumanjke i šećer te malo rashladite i dodajte šlagu koji ste izradili od slatkog vrhnja.
Rasporedite smjesu u tri jednake zdjele i svakoj dodajte jednu vrstu čokolade.
Dugoljasti kalup za pečenje kruha (cca,2 litre) obložite prozirnom folijom i prvo ulijte smjesu od bijele čokolade koju stavite u zamrzivač na 15 minuta. Kada se krema malo stisnula prelijte preko nje smjesu od mliječne čokolade, a na kraju tamnu čokoladu. Ostavite u zamrzivaču da se dobro stegne, izvadite na tanjur za serviranje i ukrasite čokoladom ili voćem...!
Servus i uživajte u vrhunskim čokoladnim okusima :)


Oznake: Semifreddo, čokolada, ledeni desert


- 07:07 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2019  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO