Pozdrav svima!
Semifreddo je originalna talijanska delikatesa, bogat ledeni desert baršunaste teksture i pravi izbor osvježenja za vruće ljetne dane. Postoji mnogo varijanti ovog deserta, ali naravno da je moj izbor uvijek čokolada. Semifreddo od tri vrste čokolade tako elegantan, kremast i ukusan odvest će vas, bez svake sumnje u "čokoladni slatki raj"!
Sastojci potrebni za izradu deserta:
3 jaja
2 žumanjka
100 g šećera
500 ml slatkog vrhnja
100 g bijele čokolade
100 g mliječne čokolade
100 g tamne čokolade
Otopite u mikrovalnoj svaku čokoladu posebno.
Na pari miksajte 5-8 minuta jaja, žumanjke i šećer te malo rashladite i dodajte šlagu koji ste izradili od slatkog vrhnja.
Rasporedite smjesu u tri jednake zdjele i svakoj dodajte jednu vrstu čokolade.
Dugoljasti kalup za pečenje kruha (cca,2 litre) obložite prozirnom folijom i prvo ulijte smjesu od bijele čokolade koju stavite u zamrzivač na 15 minuta. Kada se krema malo stisnula prelijte preko nje smjesu od mliječne čokolade, a na kraju tamnu čokoladu. Ostavite u zamrzivaču da se dobro stegne, izvadite na tanjur za serviranje i ukrasite čokoladom ili voćem...!
Servus i uživajte u vrhunskim čokoladnim okusima :)