TORTA OD RICOTTE I LIMUNA
Pozdrav! Danas imam za vas jedan lijep i lagan desert s kandiranim limunom koji me je nedavno oduševio. Poznato je da su kolači s ricotta sirom lagani i osvježavajući, a ova verzija s limunom mu daje jednu posebnu aromatičnu notu! Naravno, jednako ukusan će biti i s preljevom od bobičastog voća, svježe voće je uvijek dobar izbor! Ricotta sir ima laganu kremastu strukturu i savršen je izbor za ovu tortu, ali možete je napraviti i s običnim svježim sirom, ali pazite da je dobro iscijeđen. Bez obzira na koju kombinaciju voća se odlučili, sigurna sam da ćete uživati u ovom ukusnom desertu! Sastojci potrebni za izradu torte: 700 g ricotta sira 160 g šećera 50 g brašna pola praška za pecivo 4 žumanjka 4 bjelanjka + 60 g šećera žlica soka od limuna korica limuna Kandirani limun: 3 limuna 300 g šećera 200 ml vode - prvo narežite limun na kriške i prokuhajte ga u vodi kojoj ste dodali šećer, kuhajte lagano oko 15-tak minuta - izvadite kriške limuna i ostavite ih da se ohlade - od bjelanjaka i šećera napravite čvrsti snijeg - u drugoj posudi mikserom izradite žumanjke i šećer te dodajte sir, limunov sok i naribanu koricu te brašno - na samom kraju lagano ručno pomiješajte bjelanjke sa smjesom - tortu pecite na 190*C oko 50 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice Dobro je ohladite, ukrasite kriškama limuna i obilno posipajte šećerom u prahu! Servus i u slast :) - Oznake: torte, ricotta sir, limun |
TORTA OD MALINA I RICOTTA SIRA
Pozdrav svima!
Ako ste možda ljubitelji jednostavnih rustikalnih slastica ovo je desert za vas. Lagana torta od mekanog prozračnog biskvita i malina koje svojom svježinom daju posebnu notu ovoj jednostavnoj torti. Biskvit je sočan i mekan baš zbog ricotta sira, pa ga nemojte izostaviti kod pripreme jer on daje vašoj torti ukusan i osvježavajući okus! Sastojci potrebni za izradu torte: 200 g brašna 150 g šećera pola praška za pecivo prstohvat soli 3 jaja 300 g ricotta sira žlica arome vanilije 110 g rastopljenog maslaca 200 g svježih ili smrznutih malina Izradite dobro mikserom jaja, šećer, sir i vaniliju te dodajte ovoj smjesi rastopljeni maslac. Suhe sastojke lagano umiješajte na kraju i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.Pola malina lagano ručno dodajte u biskvit te izlijte u kalup za torte obložen pek papirom. Ostatak malina rasporedite po vrhu biskvita i tortu pecite na 200*C oko sat vremena dok ne dobije lijepu boju! Servus i uživajte u ovom finom laganom desertu :) Oznake: torta, maline, ricotta sir |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |