o da!!! pitanje koje si često postavljam? Zašto pola praška za pecivo? Logično bi bilo da postoji onda paketić s tom mjerom. Tako u većini slučajeva ostatak propadne :)
07.02.2017. (08:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro, e vala mi drago zbog tebe :):) Dobro jutro mila Dinaja :) Sjedokosi, često se i ja to pitam, pronašla sam mjesto u ladici gdje ih čuvam i rijetko mi propadnu, kao što vidite često se igram u kuhinji, pozdrav!
07.02.2017. (08:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Prašak za pecivo otpušta plinoviti ugljik dioksid što tijesto čini šupljikavijim, mekšim uslijed dizanja u pečenju. Jedan od sastojaka praška je i soda koja ima lužnati ph i djeluje u kiselim sredinama. I zato se u kolačima sa jogurtom, sirem, vrhnjem, limunom... i drugim kiselim namirnicama koristi samo pola praška za pecivo
Inače, ovo mi djeluje odlično i baš osvježavajuće Nisam do sad koristila ricottu u kolačima, vrijedilo bi probat
07.02.2017. (08:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Imamo često u kući neiskorištenog svježeg sira, pa onda znam 'iskemijati' kolače nalik ovome... s raznim od i do - dacima (pšenični griz, puding, razni džemovi...) Teško je pogriješiti, a stvarno su ukusni.
Limun varijanta je posebno nepogrešiva, ali ne i 'bezgrešna' :D
07.02.2017. (10:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mek, si videl, vrabec ga dal, mekano i diže se, mislim, tijesto :):):) Pozitivka, možda bi se iznenadila, tko zna, nije "prelimunasto", taman dozirano, limun daje više aromu nego okus, pusa!
07.02.2017. (18:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Jednostavno, ali ukusno :)
07.02.2017. (07:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Ovakvo nešto mi je nepoznato. Hvala!
07.02.2017. (08:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Probaj mila, brzo i ukusno :)
07.02.2017. (08:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
a men eje sada oduševio.hehe
07.02.2017. (08:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
poziva na još... hvala ti... :)
07.02.2017. (08:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
o da!!!
pitanje koje si često postavljam? Zašto pola praška za pecivo? Logično bi bilo da postoji onda paketić s tom mjerom. Tako u većini slučajeva ostatak propadne :)
07.02.2017. (08:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Euro, e vala mi drago zbog tebe :):)
Dobro jutro mila Dinaja :)
Sjedokosi, često se i ja to pitam, pronašla sam mjesto u ladici gdje ih čuvam i rijetko mi propadnu, kao što vidite često se igram u kuhinji, pozdrav!
07.02.2017. (08:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Prašak za pecivo otpušta plinoviti ugljik dioksid što tijesto čini šupljikavijim, mekšim uslijed dizanja u pečenju.
Jedan od sastojaka praška je i soda koja ima lužnati ph i djeluje u kiselim sredinama.
I zato se u kolačima sa jogurtom, sirem, vrhnjem, limunom... i drugim kiselim namirnicama koristi samo pola praška za pecivo
Inače, ovo mi djeluje odlično i baš osvježavajuće
Nisam do sad koristila ricottu u kolačima, vrijedilo bi probat
07.02.2017. (08:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
mora da je fino, nisam nikad probala nikakav kolač sa limunom
07.02.2017. (09:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Nisa, lijepo si to elaborirala, ricotta je lagana i kremasta, idealna za kolače, probaj :)
shadow, ne voliš limun ili ..., pozdrav!
07.02.2017. (10:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elly01
Limun i sir izvanredno se slažu, barem meni odgovara ta kombinacija, iako, moram priznati, ovaj recept mi je nešto sasvim novo.
07.02.2017. (10:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Imamo često u kući neiskorištenog svježeg sira, pa onda znam 'iskemijati' kolače nalik ovome... s raznim od i do - dacima (pšenični griz, puding, razni džemovi...)
Teško je pogriješiti, a stvarno su ukusni.
Limun varijanta je posebno nepogrešiva, ali ne i 'bezgrešna' :D
07.02.2017. (10:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Elly01, baš zbog toga me je i zainteresirao, volim isprobavati nove recepte i igru s namirnicama, kolač je ispao fantastičan :)
07.02.2017. (10:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
izgleda sočno i fino. možda se i odlučim jednog dana... ima li kakve bitne razlike između ricotte i onog sira za tiramisu?
07.02.2017. (11:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
V, ova torta s preljevom od višanja i šumskog voća je također ukusna, ovisi o onom što ljudi vole, pozdrav!
07.02.2017. (11:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
teta, nema, bitno da je gladak, radila sam i s Vindijinim zelenim (okruglo pakovanje) sirom i ispala je dobro!
07.02.2017. (11:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Regina
Mislim da sam se već izjasnila o limunima ali finalna fotka me uvijek tjera da se zapitam.. :)
07.02.2017. (12:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Slasno! Pusa, L+B+G
07.02.2017. (12:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Moje dame, lijep pozdrav!
07.02.2017. (12:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mekon
Vrabec ga dal.. si vidla kaj piše Nisa.. da oni prašak za pecivo dela stvari šupljikavim.. mekšim usljed dizanja.. eeee.. najdi kakšni bolši recept..
07.02.2017. (16:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pozitivka
Mislim da sam spomenula da ne volim limun u kolačima, ali ti tako dočaraš i staviš takvu sliku da čovjek mora probati i ono što ne voli. ;)
07.02.2017. (18:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Mek, si videl, vrabec ga dal, mekano i diže se, mislim, tijesto :):):)
Pozitivka, možda bi se iznenadila, tko zna, nije "prelimunasto", taman dozirano, limun daje više aromu nego okus, pusa!
07.02.2017. (18:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Opet nešto odlično...ja sam danas pravila štrudlo od jabuke...nema je više..toliko je bila odličnaaa...bravo ja:))) sladak san Tebi Gurmi!
07.02.2017. (23:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Dobro jutro tebi mila modrina :)
08.02.2017. (07:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Ne smijem priznati, ja sam od tvrdoglavaca, sir nikakav u kolač, sve koji postoje na kugli zemaljskoj, na sto.
Prvi u redu je paški :))
08.02.2017. (17:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...