O.K., I did it

ponedjeljak, 21.10.2019.












Večera

nedjelja, 20.10.2019.








Radila sam feta sir... zapravo, to je sir kakav se u našoj kući oduvijek radi, ali, kažu da se tako nekako radi i grčki , pa onda, eetoo...

U posljednje vrijeme je taj posao u potpunosti prepušten meni; sira k'o u priči, pa stalno nešto s njim smišljam... e, kako ne bi propao :I

Jučer sam tako radila salatu... i, da sam umjesto 'običnog' luka stavila ljubičasti, umjesto žute paprike - zelenu, umjesto zelenih maslina - crne... onda bi to, kažu, bila grčka salata.
Ovako je bila samo miješana... onako kako se otprilike u našoj kući oduvijek radi.

Romeo, o Romeo... zašto si Romeo...

Mda... kakogod, uz nešto malo dodataka, bila je ovo odlična večera... jedino su me malo mučili kukumberi u njoj, jer njih inače ne jedem... no, to je riješila soda bikarbona.
(ovo na kraju je samo zato da ne bi baš sve bilo previše idilično :O)







Juhica

subota, 19.10.2019.




Kao što sam već više puta rekla, nisam o' tikvi, ali ipak hoću nešto skuhati ili ispeći... ovaj put je to zbog mame.
E sad, pošto sam ovu juhu ja kuhala, onda je ona i skroz jestiva... skoro da sam ju i sama jela (kušala sam malo, kako bih znala) :D

Nu je :)




Za ovu juhu vam je potrebno:

- oko 1/2 kg očišćene i narezane muškatne tikve
- dvije veće mrkve
- jedan crveni luk
- jedan krumpir srednje veličine
- pileći ili povrtni temeljac
- sol, papar
- velika puna žlica kiselog vrhnja
- polovica jedne crvene paprike
- maslinovo ulje

Na ulju propirjati usitnjeni luk, dodati ostalo povrće narezano na manje komade pa sve još pirjati desetak minuta. Povrće zatim naliti temeljcem, ne previše, samo da ga pokrije, i na laganoj vatri kuhati dok ne omekša. Skuhano povrće izmiksati štapnim mikserom, dodati papar i malo soli, ako je potrebno... umiješati kiselo vrhnje i juhu još kratko prokuhati.


Eto, brzo i fino :)










<< Arhiva >>