SAN KAO SLATKI MED

08.05.2021.slika: digital art

Napuštam redovnu orbitu kretanja nekim zacrtanim pravcima i nalazim se na raskrižju nekih putova koje čini moje lutanje još zagonetnijim, putujem sa valovima sjećanja u neke nove dane i osjećam tvoje prisustvo u svakom treptaju laganog jutarnjeg vjetra.

U praskozorje nije bilo sunčevog diska na istoku, samo se probijala neka lijepa svjetlost prema meni, dok sam osjećala, da iza mirnog čela roj misli poput nemirnih pčela želi od mojih maštanja napraviti slatki med.slika: digital art

Pogledala sam i vidjela sebe u dužini svoje sjene, a kako me jutro obasjavalo svojim sjajem, tako je i sjena nestajala, blijedila, dok ti u dalekim prostorima negdje mirno ležiš i snove ti pohode vilinske suze nađene ispod kamena koje su odavno u bijegu od mene.

San te čeka u nekim spiljama, u nekim stazama davno obraslim i zaboravljenim gdje tvojih koraka više nema.slika: digital art

Pohodit ćemo zajedno neke nove prostore i vidjet ćeš, da su šume očajno posječene, da nema puno toga, ali i da se naše lutanje može pretvoriti u divnu pustolovinu iza koje se vidi Mjesec u daljinama.


napisano 24.12.2006. u 20:05h | na portalu iskrica weblog, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE" stranica 240
http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=142989

i 17.04.2009. u 19:22h | objavljeno na iskrica weblogu
http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=305156

i 30.3.2010. objavljeno na blogu
https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2010/03/index.2.htmlhttp://www.digitalne-knjige.com/varga.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (16) * ispiši * #


Copyright@2005. - 2021. /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


VELIKAN TUŽNIH OČIJU - MEĐUNARODNI ZBORNIK "KROZ SNOVE DO SVJETLOSTI"
slika: internet

Kao dječak je bio poseban,
velikih očiju i znatiželjnog srca
i tko god ga je pogledao
vidio je neobičan odraz njegovog lica.

Gledajući munje kako nebo obasjavaju
to dijete je istraživalo ljepotu neba,
velikim očima u sebi sve je vidio
i znao je da mu sve to treba.

Ostao je skroman u svojoj veličini,
jednostavnošću je dušu obukao,
ali genijalnost njegova se pokazala
onda kad je u sebi za to sazrio.

Darovao nam je sve ovo što danas imamo,
a mi to primamo kao da ne znamo,
da je sve to izumio u velikom siromaštvu,
umirući bijedno, tiho i neznano.napisano: 25.07.2019. u 15:57h za Natječaj za međunarodni zbornik posvećen Nikoli Tesli, a ova moja pjesma je u međunarodnom zborniku pjesama o Nikoli Tesli: "KROZ SNOVE DO SVJETLOSTI"
"Nakon opsežnih priprema i teškoća s pandemijom koronavirusa, gdje se težilo da bude održana prava promocija pred više ljudi, pojavljuje se zbirka pjesama o Nikoli Tesli.
Promocije neće biti, čekat će se i dalje bolji dani, ali međunarodni zbornik “Kroz snove do svjetlosti” je izašao iz tiskare.
Podsjetnik da je jedan zanimljivi projekt ugledao svjetlo bit će obilježen kratkim susretom kod spomenika Nikoli Tesli u Zagrebu.

Susret sa mini programom bit će u subotu, 08.05.2021. u 14 sati na križanju Masarykove i Preradovićeve, tik do Tesline ulice.

Podsjetimo kako je idejna začetnica projekta svestrana umjetnica Sandra Petrž, glavna urednica zbornika. Knjiga je izašla u nakladi Udruge umjetnika “Vjekoslav Majer”, za što je zaslužna predsjednica Ljiljana Šiljak, a u suradnji s Udrugom Kulturosfera.
Zbornik je uredio novinar i pisac Milivoj Pašiček, ilustrirala Sandra Rubić, a tehnički obradio Ivan Grahovec. Tisak: Studio Moderna d. o. o."
https://totalinfo.hr/kroz-snove-do-svjetlosti-medunarodni-zbornik-pjesama-o-nikoli-tesli/?fbclid=IwAR1wt7xAJiNqpCFb5dK8XgbrM_jakeYCp2oDHSjap2I6IVHRs58a-5AuG10


ova pjesma je iz moje 16. zbirke poezije "NOĆ DUŠE"


http://www.digitalne-knjige.com/varga16.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
978-953-354-254-6
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (29) * ispiši * #


Copyright@2005. - 2021. /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.