NOVINE IZ 1935.

13.02.2019.

Ako ste pomislili da je riječ o pravim novinama iz tog vremena...zajeb novine su ipak iz 2017. u reizdanju. navedene novine su izdane u povodu premijere predstave tko pjeva zlo ne misli napravljene po istoimenom filmu. U novinama su sve aktualne vijesti iz tog vremena jer se radnja predstave ( kao i filma) odigrava u tom vremenu.Ideja je poprilično kreativna, bolja nije mogla biti neki od događaja iz tih vijesti stavljeni su i u samu radnju predstave. Iako u scenariju ima dosta sličnosti kao i u filmu , predstava ima neki svojevrsni koncept u odnosu na film. U odnosu na film predstava mi je imala više humoristične forme, a sam scenarij koji je pisan za predstavu bi super poslužio kad bi se snimala neka nova verzija filma. Nažalost odigrane predstave se još ne snimaju i nisu dostupne na dvd-u iako se to već spominje kao ideja. Nakon premijere 30.9. bila je na repertoaru 11,19,26 i 30.10. ja sam pogledao 11.10.2017. što se samog scenarija tiče ostala je ona antologijska rečenica: ja u crkvu neidem! u novinama ima vijesti o Titu Strozziu, Hitchokoku i sličnom. O samoj predstavi ne previše ali koncept i ideja napraviti reizdanje starih novina je kreativna i originalna u skladu sa vremenom u kojem se odigrava radnja. Pred samu premijeru sam pokupio desetke primjeraka novina ali jebiga nestalo je, sreća da imam još bar jedan. Stranica sa fotkama iz same predstave.

CENZURA NA FILMU ??

07.02.2019.

Danas se vraćam na film koja je ovo država. Ne mislim sada baljezgati o radnji niti davati svoje dojmove jer sam to već napravio početkom godine u jednom postu. Za one koji nekim slučajem ovdje nalete, da bi im bilo jasno o čemu se zapravo radi neka kliknu ovdje ako nisu pogledali navedeni film. Naravno ja kakav sam filmoholičar, nije prošlo niti mjesec dana od redovne kino distribucije a navedeni film već tražim po netu. Osim trailera u više varijacija i nema ništa drugo bar zasad. Ono što sam iskopao je poprilično zanimljivo cenzura. U kojoj mi to demokraciji živimo kad se sve živo cenzurira meni stvarno nije jasno. Iako film nije totalni humor više je ozbiljan sa elementima satire i komedije. Sve u svemu meni jedan od najboljih novih domaćih filmova, koji bi bio još i bolji da nisu izrezali, cenzurirali scenu koja bi još dodatno dala filmu dozu humora, provokativnosti, a sigurno i apsurda jer film se zapravo vodi apsurdima u državi koji su u ovom filmu i daleko gori.
Scena je vrhunska iako nemogu niti pretpostavit u kojem dijelu priče je trebala biti montirana. Uglavnom da se sami uvjerite.Sa mog stajališta, da ova scena nije cenzurirana/ izrezana iz filma to bi sigurno dalo na konceptu apsurda kojim se ovaj film vodi.

Posljednji srbin u Hrvatskoj

06.02.2019.

Još jedan novi film. Spoj fantastike komedije i horora. Film se odigrava 7 godina nakon bankrota aše zemlje. A čista voda je luksuz samo za bogate. Posebno je zanimljivo da zagađena voda pretvara hrvate u zombije a srbi u Hrvatskoj su iz nekog razloga otporn na virus. Hrvatska je kao izvor zaraze ograđena. Zanimljiva ideja. Zapravo sad sam se sjetio da sam premijerno pogledao trailer za navedeni film prije projekcije filma koja je ovo država ( nakon 8.povjerenika meni osobno jedan od najboljih) scene u stilu klasičnog američkog horora. Izgleda kao kompletan horor, a negdje je bilo istaknuto kao crna komedija. Iz scena se ne vidi da je riječ o filmu humoristične forme prije čisti hororac. Uglavnom vuče me da ga pogledam sigurno će biti bolji od 90% američkih horora posebno mislim na kreativnost u samom scenariju i priči. Krajem ovog mjeseca je u kinima. Zapravo čisti horor koji sadrži komediju i satiru u natruhama.Jebote, živ sam se usro kad sam ovo vidio u kinu na velikom ekranu. Tako da oprezno sa videom. Iako nije gori od svega onoga iz američkih horora. Ps u sljedećem postu se vraćam na jedan od najboljih domaćih filmova biti će jedna zanimljivost u vezi istog.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.