Opet promijenjena plana putovanja

11.05.2021.

Da nije istinito bilo bi čak i smiješno. Sve nam je bliže putovanje u Dubrovnik a opet smo morali mijenjati avionske karte jer let s kojim smo se trebali vratiti, otkazan je. I što sada učiniti?Pak sjesti za komp, rovariti po Bookingu i sređivati smještaj kojeg smo već imali rezerviran. Na svu sreću, a moglo je biti itekako nezgodno, uspjeli smo promijeniti datum boravka baš kako nama odgovara.Duboko se nadamo da će ipak sve dobro ispasti, da više neće biti više nikakvih promjena, te da na miru možemo čekati odlazak u Dubrovnik koji je sve bliže i bliže.

h v a l a___n a___p o s j e t i

Poljaci se i dalje ljute na Češku?

10.05.2021.

Saznala sam neki dan, vjerojatno i mnogi od vas, kako se Poljska ljuti na Češku. Preciznije rečeno, ljute se poljski političari. A zašto? Zato što češki zakon o pobačaju iliti abortusu dozvoljava Poljakinjama da izvrše legalni abortus u Češkoj.

Poljska prošle godine dodatno zaoštrila zakon koji je sada jedan od najrestriktivnijih u EU (vezano uz abortus) pa su se njihovi političari naravno bunili a češki dužnosnici su naglasili da je legalno omogućiti prekid neželjene trudnoće bilo kojoj građanki EU-a.

Ma koliko mi često raspravljali o ovoj osjetljivoj temi ona će uvijek biti aktualna i uvijek će biti onih koji će žestoko biti protiv i onih drugih koji će na to gledati kroz daleko drugačije naočale.

Kao i uvijek, kad je rasprava o ovoj temi, moram i sada izraziti svoje osobno mišljenje - abortus ne smije služiti kao kontracepcija ali nikako se ne smije zabraniti. Zabrane nikad nisi imale pozitivan efekt, dapače.Što se tiče situacije kod nas pravo na pobačaj u Hrvatskoj sve je teže dostupno. Upravo zbog toga, prema mom mišljenju, trebalo bi se fokusirati na odgoj i posebno na edukaciju u školama, dakle uvesti predmet koji bi upoznao tinejdžere o svemu što je vezano uz spolni odgoj i reproduktivni sustav. Naravno i obavezno, taj predmet ne bi smio predavati nastavnik vjeronauka već stručnjak iz tog područja.

h v a l a___n a___p o s j e t i

Dalje, dalje u nove blogerske pobjede

08.05.2021.

Eto, vrijeme je ići dalje u nove blogerske pobjede. Od sada pametnije, radije imati samo nekoliko blogera ali iskrenih i poštenih iako je, na žalost, iskrenost precijenjena kao i sama istina. Tako je kako je, to su fakta.No, ja se nikako ne odričem iskrenosti i dalje ću svakom reći, onako izravno, što mislim. Nema kod mene cile-lale (kaže se tako, ha?). Kome paše, ok a kome to ne odgovara slobodan je k'o divlja patka.P.S: Svrha prošlog posta je bila odgovor (zbog zabrane komentiranja na njenom blogu) na podvale, laži i uvrede blogerici AnnaBonni a nikako ne zbog toga da bih nekome dokazivala istinu.

h v a l a___n a___p o s j e t i

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.