TORTA OD RICOTTE I LIMUNA
Pozdrav! Danas imam za vas jedan lijep i lagan desert s kandiranim limunom koji me je nedavno oduševio. Poznato je da su kolači s ricotta sirom lagani i osvježavajući, a ova verzija s limunom mu daje jednu posebnu aromatičnu notu! Naravno, jednako ukusan će biti i s preljevom od bobičastog voća, svježe voće je uvijek dobar izbor! Ricotta sir ima laganu kremastu strukturu i savršen je izbor za ovu tortu, ali možete je napraviti i s običnim svježim sirom, ali pazite da je dobro iscijeđen. Bez obzira na koju kombinaciju voća se odlučili, sigurna sam da ćete uživati u ovom ukusnom desertu! Sastojci potrebni za izradu torte: 700 g ricotta sira 160 g šećera 50 g brašna pola praška za pecivo 4 žumanjka 4 bjelanjka + 60 g šećera žlica soka od limuna korica limuna Kandirani limun: 3 limuna 300 g šećera 200 ml vode - prvo narežite limun na kriške i prokuhajte ga u vodi kojoj ste dodali šećer, kuhajte lagano oko 15-tak minuta - izvadite kriške limuna i ostavite ih da se ohlade - od bjelanjaka i šećera napravite čvrsti snijeg - u drugoj posudi mikserom izradite žumanjke i šećer te dodajte sir, limunov sok i naribanu koricu te brašno - na samom kraju lagano ručno pomiješajte bjelanjke sa smjesom - tortu pecite na 190*C oko 50 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice Dobro je ohladite, ukrasite kriškama limuna i obilno posipajte šećerom u prahu! Servus i u slast :) - Oznake: torte, ricotta sir, limun |
< | veljača, 2017 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 |