Gurmanka

20.04.2017., četvrtak

LIMUN SOUFFLE



Pozdrav!
I sama pomisao na izradu soufflea može zvučati zastrašujuće, ali uz dobar recept sve je moguće!
Ovaj put sam odlučila napraviti nabujak od limuna jer posebno uživam u ovom aromatičnom voću i njegovim okusima!
Ispekao se savršeno i napuhnuo, a limun žuta boja dala je nevjerojatan kontrast crvenom umaku od malina!
Okus mu je fantastičan, topao, mirisan, lagan kao pjena ... :)
Sastojci potrebni za izradu:
100 g šećera
8 žumanjaka
9 bjelanjaka
2 i 1/2 žlice brašna
žlica naribane limunove korice
50 ml soka od limuna
200 ml mlijeka
2 žlice maslaca
- ugrijte mlijeko i dodajte ga u mikserom izrađenu smjesu od svih sastojaka osim pola šećera,maslaca i limunovog soka
- kada ste dobro promiješali vratite smjesu na vatru i kuhajte dok se ne počne zgušnjavati (2 minute)
- maknite s vatre i dodajte maslac i limunov sok
- mikserom napravite snijeg od bjelanjaka i ostatka šećera te ručno lagano umiješajte u smjesu
- posudice u kojima ćete raditi nabujak premažite maslacem i kristal šećerom te ih napunite do vrha
- nožem izravnajte i uklonite višak smjese
- pecite ih 16 minuta na 200*C
- još tople prelijte omiljenim voćnim umakom
Servus i uživajte u ovom posebnom desertu :)




Oznake: kolači, limun, souffle, maline


- 07:38 - Komentari (34) - Isprintaj - Link

28.01.2017., subota

SOČNI ČOKOLADNI SOUFFLE



Pozdrav!
Mislim da slike govore više od riječi!
Svaki dodatni komentar bi pokvario ovu harmoniju, ovaj savršeni sklad, sklad čovjeka i čokolade :)
Samo ću vam reći da ovo morate svakako probati, savršenstvo koje ćete osjetiti svim vašim osjetilima!



Sastojci potrebni za 4 čašice:
30 ml mlijeka
15 ml slatkog vrhnja
5 žlica šećera
60 g tamne čokolade
2 žumanjka
3 bjelanjka
prstohvat soli
3 žlice kakaa
3 žlice vode
- odvojite bjelanjke i napravite od njih i šećera čvrsti snijeg
- posudice premažite maslacem i posipajte šećerom tako da obložite i stijenke
- mlijeko i vrhnje ugrijte i dodajte komadiće čokolade te sve dobro promiješajte
- kada se čokolada otopila smjesi dodajte kakao i vodu te još nekoliko minuta vratite na vatru
- kada se smjesa malo ohladila dodajte joj jedan po jedan žumanjak
- na samom kraju rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka
- napunite čašice i stavite ih u ugrijanu pećnicu na 190*C oko 13 minuta dok souffle ne naraste
- posipajte šećerom u prahu i servirajte još vruće jer će se souffle brzo "ispuhati" :):)
Servus i uživajte jer ovaj desert je i stvoren za naš užitak!

Oznake: kolači, čokolada, souffle


- 08:59 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO