PITA OD VOĆA I LIMUNA
Pozdrav svima!
Samo nekoliko riječi za ovaj predivan desert! Prepuna boja i okusa, pita koja će vas sigurno oduševiti svojom svježinom i lakoćom okusa. Vrlo jednostavno se priprema, a okus joj je iznenađujuće bogat i lagan! Svakako je isprobajte :) Sastojci potrebni za izradu tijesta: 250 g glatkog brašna prstohvat soli 90 g šećera 150 g maslaca 2 žumanjka žlica vrhnja pola praška za pecivo Zamijesite tijesto, razvaljajte ga u okrugli kalup i ispecite prazno. Obično ga prekrijem papirom za pečenje i kao uteg stavim grah da se tijesto ne digne i da ostane mjesto za kremu.Pecite ga 15 minuta na 200*C, maknite grah i još malo dopecite dok ne porumeni. Mousse od limuna: 2 žumanjka jedno cijelo jaje 8 žlica šećera 50 ml soka od limuna 5 žlica narezanog maslaca 200 ml slatkog vrhnja Na pari miksajte 10-tak minuta jaja, šećer i sok od limuna. Kada pobijeli i krema postane gusta maknite s vatre i dodajte maslac. Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i polako ga ručno umiješajte u hladnu kremu. Ohlađeno tijesto prekrijte s kremom od limuna i preko kreme poslažite razno voće. Meni osobno najviše odgovara okus svježih borovnica uz finu laganu kremu od limuna! Servus i uživajte u ovom laganom osvježavajućem desertu :) |
MALI ODMOR - ISTRA
Ni riječi pred veličanstvom mora, Pred modrim šumom vječnosti! D. Tadijanović P.S. Mislila sam malo i na vas :) Oznake: odmor |
NUTELLA CHEESECAKE 2
Pozdrav svima!
Još jedna torta u nizu, fina i osvježavajuća, namjenjena samo pravim obožavateljima Nutelle! Naravno, podloga od hrskavih Oreo keksa i hladna glatka krema od mascarponea očekivano čine neodoljivo kombinaciju. Nutella koju sam dodala u dio bijele kreme je trebala ostati na površini i činiti poseban tamni sloj torte. Međutim, nije ispalo kako sam zamislila jer se malo povezala s bijelim dijelom, ali to nije nimalo utjecalo na njezin fantastičan izgled i okus. Uvijek možete reći da ste to baš tako zamislili :) Jedina dekoracija joj je poseban Nutella preljev i bademi, ali vjerujte mi da je to sasvim dovoljan razlog da poželite ovu tortu raditi što češće! Sastojci potrebni za izradu podloge: 250 g Oreo keksa 80 g rastopljenog maslaca Usitnite kekse i prelijte ih maslacem te utisnite u kalup za torte.Stavite podlogu peći oko 15 minuta na 180*C, izvadite je van i namjestite pećnicu na 160*C! Krema: 1 kg mascarpone sira 180 ml slatkog vrhnja + 2 žlice slatkog vrhnja 190 g Nutelle 150 g šećera 1 žlica gustina 2 žličice ekstrakta vanilije 4 jaja Miksajte sir, slatko vrhnje i šećer. Polako dodajte jedno po jedno jaje te gustin i vaniliju. Od dobivene kreme odvojite 1/3 i u taj dio dodajte Nutellu i 2 žlice slatkog vrhnja te dobro izmješajte. Preko podloge prvo izlijte bijelu kremu, a na nju tamni dio. Lagano poravnajte i stavite peći u pripremljenu pećnicu jedan sat, zatim je ugasite i ostavite da se torta u njoj ohladi. Moram priznati da sam bila vrlo skeptična oko pečenja na tako niskoj temperaturi jer je torta ostala potpuno mekana i drhtava. Međutim, pošto prvi put uvijek slijedim recept radila sam točno prema uputama i nisam pogriješila. Nakon vremena provedenog u frižideru torta se potpuno stegnula i bila spremna za preljev: 190 g Nutelle prelijte sa 80 ml ugrijanog slatkog vrhnja i dobro promiješajte te prelijte preko rashlađene torte! Upozorenje: Ovaj je blagoslov namijenjen samo onima koji zaista znaju uživati u slatkom :) Servus i uživajte :) Oznake: Nutella chesecake, torta, desert |
RUSTIKALNE MINI PITE
Pozdrav svima!
Danas sam spremila za vas mirisne mini pite koje možete raditi na milion načina. Doduše, malo se morate potruditi oko izrade tijesta, ali konačni rezultat je vrijedan truda. Napunite ih s raznim voćem, s nasjeckanim orasima, bademima, lješnjacima ili jednostavno stavite u svaku malo svog omiljenog džema. Kada se predivni voćni mirisi počnu širiti vašom kuhinjom to je znak da su pite gotove. Pospite ih šećerom u prahu i uživajte u ovim malim slatkim zalogajima! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 250 g glatkog brašna 70 g šećera u prahu prstohvat soli 120 g maslaca 2 žumanjka 100 ml hladne vode Zamijesite tijesto od svih sastojaka i razvaljajte ga, ali slobodno ga ostavite da bude malo deblje. Pomoću zdjelice sam izrezala iz tijesta 6 krugova koji će mi služiti kao podloga za pite. Samo o vama ovisi veličina krugova tj. koliko želite da vam pite budu velike. Pomiješajte u posudi 2 žlice brašna i 2 žlice šećera u prahu te stavite malo na sredinu svakog kruga. Sada ih napunite raznim voćem i krajeve stisnite prema gore tako da formirate malu košaricu. Rubove tijesta premažite žumanjkom i posipajte šećerom te ih pecite na 200*C oko 25 minuta dok ne porumene. Iskustvo je pokazalo da ih je najbolje pojesti još tople servirane uz šlag ili sladoled od vanilije! Servus i uživajte :) Oznake: Mini pite, šumsko voće, džem |
TORTA OD MALINA I RICOTTA SIRA
Pozdrav svima!
Ako ste možda ljubitelji jednostavnih rustikalnih slastica ovo je desert za vas. Lagana torta od mekanog prozračnog biskvita i malina koje svojom svježinom daju posebnu notu ovoj jednostavnoj torti. Biskvit je sočan i mekan baš zbog ricotta sira, pa ga nemojte izostaviti kod pripreme jer on daje vašoj torti ukusan i osvježavajući okus! Sastojci potrebni za izradu torte: 200 g brašna 150 g šećera pola praška za pecivo prstohvat soli 3 jaja 300 g ricotta sira žlica arome vanilije 110 g rastopljenog maslaca 200 g svježih ili smrznutih malina Izradite dobro mikserom jaja, šećer, sir i vaniliju te dodajte ovoj smjesi rastopljeni maslac. Suhe sastojke lagano umiješajte na kraju i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.Pola malina lagano ručno dodajte u biskvit te izlijte u kalup za torte obložen pek papirom. Ostatak malina rasporedite po vrhu biskvita i tortu pecite na 200*C oko sat vremena dok ne dobije lijepu boju! Servus i uživajte u ovom finom laganom desertu :) Oznake: torta, maline, ricotta sir |
ČOKOLADNA PAVLOVA SA ŠUMSKIM VOĆEM
Pozdrav svima!
Nadam se da volite lagane hrskave torte i da je ovo pravi recept za vas. Kakao i čokolada ovoj torti od bjelanjaka pružaju jak čokoladni okus, a kombinacija s tučenim vrhnjem i šumskim voćem nas dovodi do savršenog laganog i prozračnog deserta. Napravite je s vašim omiljenim voćem i uživajte u njenoj svježini! Sastojci potrebni za izradu kora: 6 bjelanjaka prstohvat soli 4 žlice kakaa žličica bijelog octa 50 g sjeckane čokolade Izradite mikserom bjelanjke i šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte ocat, kakao i čokoladu te dobro promiješajte smjesu. Ovo je količina za 3 kore promjera 20 cm, ali pošto ja volim da su kore malo deblje i da im unutrašnjost ostane mekana radila sam dvije kore. Veliki lim za pečenje obložite pek papirom i nacrtajte dvije kružnice promjera 22 cm, ali pazite da nisu preblizu jer se u toku pečenja bjelanjci ipak malo dignu. Ugrijte pećnicu na 150*C i pecite kore jedan sat te pustite da se ohlade. Krema: 500 ml slatkog vrhnja 4 žlice šećera u prahu žlica arome vanilije 200 g šumskog voća ( može i zamrznuto koje ste prethodno otopili) Mikserom izradite slatko vrhnje, šećer i stavite žlicu arome vanilije, a na kraju dodajte šumsko voće. Slažite tortu tako da završite s kremom koju možete ukrasiti svježim voćem, naribanom čokoladom ili prema vlastitoj želji! Servus i u slast :) Oznake: Pavlova od čokolade, šumsko voće, desert |
ČOKOLADNI SEMIFREDDO
Pozdrav svima!
Semifreddo je originalna talijanska delikatesa, bogat ledeni desert baršunaste teksture i pravi izbor osvježenja za vruće ljetne dane. Postoji mnogo varijanti ovog deserta, ali naravno da je moj izbor uvijek čokolada. Semifreddo od tri vrste čokolade tako elegantan, kremast i ukusan odvest će vas, bez svake sumnje u "čokoladni slatki raj"! Sastojci potrebni za izradu deserta: 3 jaja 2 žumanjka 100 g šećera 500 ml slatkog vrhnja 100 g bijele čokolade 100 g mliječne čokolade 100 g tamne čokolade Otopite u mikrovalnoj svaku čokoladu posebno. Na pari miksajte 5-8 minuta jaja, žumanjke i šećer te malo rashladite i dodajte šlagu koji ste izradili od slatkog vrhnja. Rasporedite smjesu u tri jednake zdjele i svakoj dodajte jednu vrstu čokolade. Dugoljasti kalup za pečenje kruha (cca,2 litre) obložite prozirnom folijom i prvo ulijte smjesu od bijele čokolade koju stavite u zamrzivač na 15 minuta. Kada se krema malo stisnula prelijte preko nje smjesu od mliječne čokolade, a na kraju tamnu čokoladu. Ostavite u zamrzivaču da se dobro stegne, izvadite na tanjur za serviranje i ukrasite čokoladom ili voćem...! Servus i uživajte u vrhunskim čokoladnim okusima :) Oznake: Semifreddo, čokolada, ledeni desert |
TIRAMISU TORTA OD PALAČINKI
Pozdrav svima!
Ako ste ljubitelj palačinki, a uz to volite i Tiramisu okuse onda je ovo pravi desert za vas. Nježne palačinke s blagim okusom kave ispunjene glatkom kremom od mascarponea i šlaga su dobar izbor kada poželite lagan i lepršav desert. Nakon što zarežete u tortu, oduševit će vas slojevi koji govore sami za sebe, tako pahuljasti i lijepi. Ovaj jednostavan i elegantan desert možete dodatno zasladiti preljevom od čokolade ili samo uživati u blagoj aromi kave! Sastojci potrebni za izradu torte: 8 jaja 830 ml mlijeka 120 ml jake kave 110 ml rastopljenog maslaca 50 g šećera žlica arome vanilije 320 g glatkog brašna Krema: 300 ml slatkog vrhnja 350 g mascarponea 50 g šećera u prahu 50 ml jake kave Prvo umutite sve tekuće sastojke za palačinke, dodajte brašno i ispecite palačinke koje zatim ostavite da se malo ohlade. Mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja te mu dodajte sir, kavu, šećer i vaniliju. Svaku palačinku premažite sa žlicom kreme i posipajte kakaom. Pošto kod mene ne prolaze gorki okusi svaku palačinku sam posula sa čokoladom u prahu i slagala slojeve do kraja, a na samom vrhu sam završila s kakaom. Tortu dobro rashladite i uživajte u njenim blagim okusima! Servus :) Oznake: Tiramisu torta, palačinke, mascarpone |
KOLAČ OD TREŠANJA
Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za kolač od trešanja koji je tako jednostavan, a super pogodan za izradu jer je sezona trešanja počela. Okus mu je zaista nevjerojatan, mene podsjeća na veliku voćnu palačinku. Za ovaj kolač trebate samo nekoliko uobičajenih sastojaka i predivne sočne trešnje. Pecite ga sve dok se ne napuhne te postane hrskav i zlatan, a možete ga poslužiti tek posutog s malo šećera još toplog kao desert ili čak i za doručak! Uživajmo ovog ljeta u predivnim svježim trešnjama i jednostavnim voćnim kolačima! Sastojci potrebni za izradu kolača: 400 g svježih trešanja 30 g rastopljenog maslaca 4 jaja 240 ml mlijeka 100 g glatkog brašna 1/4 žličice soli 100 g šećera 2 žlice arome vanilije šećer u prahu (za posipanje) Premažite kalup za torte maslacem i posipajte s 2 žlice šećera. Trešnjama izvadite koštice, ali pazite da ostanu cijele. Moja kćer je to napravila pomoću slamke za sok, pokušajte :) Na dno kalupa rasporedite u jednom sloju očišćene trešnje. Mikserom izradite jaja i šećer te dodajte brašno, mlijeko i rastopljeni maslac. Dobivena smjesa je jako rijetka, ali neka vas to ne brine jer takva mora biti. Lagano je prelijte preko trešanja i stavite peći na 200*C oko 45 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju! Posipajte još topli kolač sa šećerom u prahu i uživajte u plodovima kojim nas priroda tako nesebično daruje! Servus :) Oznake: kolač, trešnje, topli desert |
ROLICE SA ČEŠNJAKOM
Pozdrav svima!
Današnja tekma zahtijeva vrhunsku domaću delikatesu.Pripremila sam vam novi recept za ukusna topla peciva uz koja ćete navijati još strastvenije. Volite li češnjak sigurno će vam se svidjeti ove prekrasne, hrskave i aromatične rolice koje možete sami kreirati te ih premazati svojom omiljenom mješavinom začina! Sastojci potrebni za tijesto: 200 ml mlake vode ili mlijeka svježi kvasac žličica soli 2 jaja 600 g glatkog brašna Premaz: 110 g maslaca 4 režnja češnjaka začinsko bilje Napravite kvas od toplog mliijeka, šećera i kvasca te ga dodajte ostalim sastojcima kada se digne i zamijesite tijesto. Ostavite ga da se diže sat vremena te razvaljajte u pravokutni oblik. Premažite tijesto mješavinom maslaca, češnjaka i začina te zarolajte u roladu. Narežite rolice na centimetar debljine i posložite u lim te ostavite da se dižu dok vi zagrijete pećnicu na 190*C, pa ih pecite oko 20 minuta. Servus i uživajte u ovom hrskavom aromatičnom pecivu :) NAPRIJED VATRENI !!!!!!!! Oznake: češnjak, rolice, tekma |
CHEESECAKE OD BRESKVE
Pozdrav svima!
Ideju za ovu tortu sam vidjela na internetu, ali nikako da krenem s njezinom pripremom. Napokon sam je ovaj vikend napravila i jako sam zadovoljna njenim okusom, ali i izgledom. Hrskava podloga od keksa čini savršen kontrast laganoj osvježavajućoj kremi od sira. Breskve složene u obliku ruže čine ovu jednostavnu tortu vrlo atraktivnom i posebnom. Vidjela sam slične torte, ali u kombinaciji s različitim voćem i sve su podjednako lijepe. Napravite i vi svoju verziju ove ukusne lagane torte, savršenog deserta za vruće ljetne dane! Sastojci potrebni za izradu podloge: 300 g čajnih kolutića 150 g rastopljenog maslaca Usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem te utisnite na dno kalupa za torte promjera 24 cm. Na 200*C stavite peći vrlo kratko podlogu, tek toliko da bude hrskava i da se lakše reže, cca. 10 minuta. Nadjev od sira: 400 g mascarpone sira 400 ml slatkog vrhnja 80 g šećera u prahu 50 ml soka od limuna žlica marmelade od breskve ili marelice želatina Preljev: velika konzerva kompota od breskve 820 g 200 ml soka od kompota i 200 ml vode 2 preljeva za torte Za kremu prvo mikserom izradite sir i slatko vrhnje (tekuće). Dodajte ostale sastojke i ugrijanu želatinu prema uputstvu. Prelijte podlogu od keksa i na kremu poslažite breskve u obliku ruže ili prema vlastitoj želji. Kada ste složili voće napravite prema uputstvu preljev za torte koji prelijte preko voća, ali tek kada se malo ohladi i stisne. Tortu ostavite da se dobro rashladi, a kada stigne društvo uživajte u svakom njenom zalogaju koji je zaista lagan i osvježavajuć! Servus :) Oznake: cheesecake, breskve, desert, torta |
VOĆNE MOUSSE KOŠARICE
Pozdrav svima!
Jedna mala ideja ako imate višak jagoda te kako ih iskoristiti na sveopće zadovoljstvo vaših ukućana ili prijatelja! Mousse od jagoda, koji smo nedavno spominjali, napunite u košarice od čokolade i ukrasite svježim voćem! Može li biti lakše, ukusnije ili ljepše? Čisto sumnjam :) Za one koji su propustili recept da ponovim! Sastojci potrebni za izradu kreme (moussea): 200 g jagoda žlica soka od limuna 70 g šećera Ove sastojke izradite štapnim mikserom i procijedite (ako želite). 200 ml slatkog vrhnja i 120 g mascarponea dobro izmiksajte i dodajte jagodama. Dobivena krema nije jako čvrsta, ali to sam i željela, da bude meka i glatka i da nema previše okus na slatko vrhnje. Čašice napravite tako da otopite čistu čokoladu u mikrovalnoj i njome namažite silikonske kalupe koje zatim zamrznite. Košarice će se lijepo formirati i samo vam preostaje napuniti ih ovom finom kremom i ukrasiti po želji, čokoladom ili voćem! Ovu ideju sam pronašla na Tasty stranici i isprobala za vas! Servus i uživajte :) Oznake: Mousse od jagoda, čokolada, košarice |
KRUH S MASLINAMA I RUŽMARINOM
Pozdrav svima!
Danas imam za vas recept posebnog kruha, kruha s maslinama i ružmarinom. Sigurna sam da će izazvati vaša osjetila svojom aromom maslina, ružmarina, češnjaka... Savršena hrskava korica će vas osvojiti već na prvi pogled, a mekana unutrašnjost svojim aromatičnim i blago ljutkastim okusom! Kruh je za svaku preporuku, kušajte ga i vi! Sastojci potrebni za izradu kruha: 90 g zelenih maslina 90 g crnih maslina 500 g brašna žličica soli žličica ružmarina žlica miješanih začina (češnjak, chili, paprika...) svježe lišće majčine dušice svježi kvasac + žlica šećera 350 ml tople vode Napravite kvas od kvasca, šećera i tople vode te ga dodajte ostalim sastojcima kada se digne. Zamijesite glatko tijesto i stavite ga dizati u posudu premazanu maslinovim uljem. Za to vrijeme možete nasjeckati masline i popiti kavicu uz novosti s bloga.hr :) Kada se tijesto diglo dodajte mu masline i ponovo ga premijesite. Okruglu posudu posipajte kukuruznom krupicom i stavite kruh u nju, a zatim ga još sa svih strana posipajte krupicom. Ostavite ga da se diže 30 minuta i stavite peći na 200*C oko sat vremena dok ne dobije lijepu boju i hrskavu koricu. Servus i uživajte u okusu i mirisu Mediterana :) Oznake: kruh, masline, ružmarin |
KIFLICE S MARMELADOM
Pozdrav svima!
Želite li malo svog vremena provesti u kuhinji? Evo jedne ideje koja će sigurno razveseliti vaše ukućane :) Napravite jednostavne kiflice od sastojaka koje sigurno već imate kod kuće. Tako su slatke, prhke, mirisne i ukusne! Poslužite se i u slast svima :) Sastojci potrebni za izradu kiflica: 120 ml toplog mlijeka svježi kvasac 2 žlice šećera 2 jaja + žumanjak 140 g rastopljenog maslaca 2 žlice vrhnja 550 g glatkog brašna Napravite kvas od toplog mlijeka, kvasca i šećera te ga dodajte ostalim sastojcima kada se digne. Zamijesite glatko tijesto koje možete odmah nastaviti valjati jer nije potrebno čekati da se digne. Podijelite tijesto na 4 komada i svaki razvaljajte u krug koji razrežite na 8 dijelova. Na svaki stavite žličicu marmelade omiljenog okusa i zarolajte kiflice. Sada ih ostavite 30 minuta da se malo dignu te pecite na 200*C oko 15 minuta dok ne dobiju lijepu boju. Možete ih još vruće uvaljati u šećer u prahu ili ih samo posipati! Servus i uživajte :) Oznake: domaće kiflice, marmelada, desert |
NUTELLA CHEESECAKE
Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za predivnu tortu bogatog i glatkog okusa.Pošto se ne peče i izrada joj je brza i jednostavna idealan je izbor za nadolazeće vruće ljetne dane. Hrskavi zarazni Oreo keksi čine podlogu prekrasne strukture, a glatko punjenje od krem sira i Nutelle će sigurno zadovoljiti i one najizbirljivije! Sastojci potrebni za podlogu: 300 g Oreo keksa 80 g maslaca Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem. Utisnite ih na dno i uz rubove kalupa promjera 20 cm. Krema: 750 g mascarponea 200 ml slatkog vrhnja 140 g Nutelle žlica arome vanilije 60 g šećera u prahu Izraditi mikserom sir, šećer i vaniliju te posebno napraviti šlag od slatkog vrhnja. Sjediniti sve sastojke te podijeliti na dva dijela. Nutellu dodajte u jedan dio i dobro promiješajte. Na podlogu od keksa naizmjence stavljajte žlicom bijelu i crnu kremu i to tako da bude za dva reda. Kada potrošite sav nadjev uzmite nož i njime radite vrtloge tj. lagano pomiješajte kremu da izgleda lijepo i šareno. Tortu dobro rashladite! Servus i uživajte u dobrom društvu uz ovaj fini desert :) Oznake: Nutella torta, mascarpone, desert |
MOUSSE OD JAGODA
Pozdrav svima!
Pošto jako volim jagode želim maksimalno iskoristiti njihovu sezonu. Bilo je tu do sada raznih torti, kolača, rolada, a danas vam darujem recept za ukusan mousse od jagoda.Ova pjenica se radi brzo i jednostavno, a vrlo je ukusna i osvježavajuća. Moguće su razno razne kombinacije uz ovu jednostavnu slasticu, a ja sam napravila dvije. Jedna je s keksima, a druga sa čokoladom i mogu vam reći da oba okusa čine osvježavajući sklad s jagodama! Sastojci potrebni za izradu kreme (moussea): 200 g jagoda žlica soka od limuna 70 g šećera Ove sastojke izradite štapnim mikserom i procijedite (ako želite). 200 ml slatkog vrhnja i 120 g mascarponea dobro izmiksajte i dodajte jagodama. Dobivena krema nije jako čvrsta, ali to sam i željela, da bude meka i glatka i da nema previše okus na slatko vrhnje. Sada možete uzeti neku ukrasnu posudu ili čašu te kreirati sami po svom izboru vaš mousse od jagoda. Koristila sam Oreo kekse koje sam usitnila i slagala u slojevima uz kremu i svježe voće te ukrasila listićima mente! Servus i uživajte u ovom osvježavajućem i lijepom desertu :) Oznake: Mousse od jagoda, desert |
PARMEZAN ČVOROVI
Pozdrav svima!
Morate svakako probati ova predivna peciva koja su oduševila cijelu moju obitelj. Parmezan čvorovi su istodobno i mekani i hrskavi, a mirišu na sir i ružmarin, mirišu na smijeh veselog društva, na uzbudljivu nogometnu utakmicu! Veselite se i uživajte uz hladno pivo ili čašu dobrog vina, a topla peciva neka budu samo jedan od razloga da se okupite i uživate u druženju :) Sastojci potrebni za izradu tijesta: 300 ml tople vode žlica šećera kvasac žlica soli 500 g brašna 60 g rastopljenog maslaca začini koje volite (ja sam koristila ružmarin) 100 g naribanog parmezana, ribanca ili nekog drugog sira... Prvo napravite kvas od tople vode, šećera i kvasca, a kada se digne od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže jedan sat. Tijesto podijelite na 12 komada od kojih napravite oblike koje volite npr. čvorove, kiflice, perece... Složite svojih 12 peciva i ostavite da se dižu,a vi stavite da prokuha cca. 2 litre vode i 3 žlice sode bikarbone. Svako pecivo prokuhajte oko 30 sekundi i izvadite na pleh za pečenje koji ste prethodno premazali uljem. Svako pecivo prije pečenja premažite žumanjkom i posipajte solju ili sezamom, ovisno o vašoj želji. Pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju! Servus i uživajte u pecivu i druženju s prijateljima :) Oznake: topla peciva, čvorovi od parmezana |
< | lipanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |