Gurmanka

27.11.2018., utorak

ROLICE S KREMOM OD VANILIJE


Ovako to izgleda kada pokušavam snimiti što bolju fotku svojih kolačića,




a poslije silnog skakanja i penjanja po stolu ovako izgleda slika s kojom sam na kraju vrlo zadovoljna!



Naravno, postoji i recept za ovo malo slatko zadovoljstvo, a možete ga pronaći na ovom prekrasnom blogu Od slatkoga slađe!

Oznake: kolači, rolice, vanilija, lisnato


- 19:19 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

15.10.2018., ponedjeljak

ROLICE S LJEŠNJACIMA I ČOKOLADOM

Pozdrav!
Miris toplog peciva danas se širio mojom kuhinjom i uljepšao mi današnji tmuran dan.
Jedna od varijanti omiljenih nam rolica opet nas je iznova oduševila, a uz čašu toplog mlijeka ili čaja postati će i vaša utjeha :)
Sastojci potrebni za tijesto:
220 g glatkog brašna
pola svježeg kvasca
120 ml mlijeka
2 žlice šećera
1/2 žličice soli
jaje
30 g otopljenog maslaca
- zamijesite mekano tijesto i ostavite ga odmarati 15-tak minuta
Za to vrijeme pripremite svoj omiljeni nadjev, a danas je kod mene bio nadjev od lješnjaka i čokolade!
Potrebno vam je 150 g lješnjaka i 150 g čokolade koje nasjeckajte na krupnije komadiće
Postupak izrade:
- razvaljati tijesto u pravokutnik, premazati marmeladom od marelica i filom te zarolati u štrucu
- razrežite je na 12 komada koje posložite s malim razmakom u pleh za pečenje i ostavite da se diže dok ne ugrijete pećnicu na 190*C
- rolice pecite oko 25 minuta dok ne dobiju lijepu boju

P.S. Servirajte ih dok su još tople jer tada su najukusnije!
Servus i u slast :)

Oznake: rolice, dizano, lješnjaci, čokolada


- 20:40 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

09.02.2017., četvrtak

IGRE TIJESTA

Pozdrav svima!
Koliko sam se nekada bojala raditi s tijestom danas ga u toj istoj mjeri obožavam.
Zbunjenost bi nastupila na samom početku kada bi netko napisao: Potrebno vam je 500 g brašna...
Ma, kojeg brašna i za što? Kada ide glatko,a kada oštro brašno i što je zaboga kvas?
Zato se danas trudim kada i sama pišem recepte objasniti točno i precizno da vas ne ostavim u velikoj dilemi! Postavljate mi pitanja o dizanju tijesta i što to znači kada se tijesto udvostruči, kada naraste i koliko mu treba...
Ovom slikom sam vam pokušala dočarati tu igru tijesta, a vi doma gledajte i uspoređujte, možda vam slika na kraju ipak malo pomogne!
Ne zaboravite, nikada ne može ispasti tako loše da se ne da iskoristiti. Sve što radite vlastitim rukama je neprocjenjivo! Zato, bez straha zaprljajte ruke brašnom bilo glatkim, bilo oštrim i slobodno se opustite u igri s tijestom!
P.S. Na slici su rolice s cimetom za koje sam recept već prije objavila!
Servus i uživajte:)



Oznake: kruh i peciva, dizano tijesto, rolice


- 07:51 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

04.10.2016., utorak

ROLICE S NUTELLOM

Pozdrav svima!
Kada poželite nešto toplo i slatko za večeru nema boljeg od ovih rolica!
Mirisne slatke rolice melem su za tijelo i dušu, ali i utjeha na kraju napornog dana, za opuštanje i lagan san :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g glatkog brašna
kvasac
1/2 žličice soli
jaje
žlica arome vanilije
50 ml otopljenog maslaca
50 g šećera
50 ml tople vode
150 ml mlijeka
Napravite kvas od žlice šećera, mlijeka i kvasca te ostavite da se malo digne. Dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje ostavite dizati jedan sat, Razvaljajte ga u pravokutnik debljine jednog centimetra, te premažite nutellom, ali pazite da bude tanko da se kasnije rolice mogu lakše rezati. Zarolajte tijesto i narežite ga na 16 rolica koje složite s malim razmakom u kalup za pečenje.Ostavite ih još 15-tak minuta da se dižu, premažite žumanjkom i stavite peći na 200*C dok ne porumene!
Možete ih posipati šećerom u prahu ili preliti nekim preljevom!
Servus i počastite se jer ponekad trebamo ugoditi sami sebi :)

Oznake: kruh i peciva, nutella, rolice, desert


- 20:27 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

12.06.2016., nedjelja

ROLICE SA ČEŠNJAKOM

Pozdrav svima!
Današnja tekma zahtijeva vrhunsku domaću delikatesu.Pripremila sam vam novi recept za ukusna topla peciva uz koja ćete navijati još strastvenije. Volite li češnjak sigurno će vam se svidjeti ove prekrasne, hrskave i aromatične rolice koje možete sami kreirati te ih premazati svojom omiljenom mješavinom začina!
Sastojci potrebni za tijesto:
200 ml mlake vode ili mlijeka
svježi kvasac
žličica soli
2 jaja
600 g glatkog brašna
Premaz:
110 g maslaca
4 režnja češnjaka
začinsko bilje
Napravite kvas od toplog mliijeka, šećera i kvasca te ga dodajte ostalim sastojcima kada se digne i zamijesite tijesto. Ostavite ga da se diže sat vremena te razvaljajte u pravokutni oblik. Premažite tijesto mješavinom maslaca, češnjaka i začina te zarolajte u roladu.
Narežite rolice na centimetar debljine i posložite u lim te ostavite da se dižu dok vi zagrijete pećnicu na 190*C, pa ih pecite oko 20 minuta.
Servus i uživajte u ovom hrskavom aromatičnom pecivu :)
NAPRIJED VATRENI !!!!!!!!




Oznake: češnjak, rolice, tekma


- 08:44 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

13.04.2016., srijeda

ČOKOLADNE ROLICE S BOROVNICAMA

Pozdrav svima!
Okus ovih rolica će sigurno zadovoljiti sve ljubitelje slatkog zalogaja, osobito one koji vole čokoladu i borovnice. Predivna je suprotnost ovih rolica između slatkog mekanog brioch peciva čokoladnog okusa i kiselkastog umaka od borovnica. Cijela ova kombinacija postaje savršena kada je upotpunite sa predivnom slatkom glazurom od krem sira.Kušajte ih i uživajte u pravoj eksploziji okusa!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
300 g glatkog brašna
80 ml mlijeka
pola kvasca
50 g šećera
1/2 žličice soli
2 jaja
4 žlice kakaa
100 g rastopljenog maslaca
Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca te ga dodajte ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže sat vremena.
Za to vrijeme skuhajte umak od borovnica i ostavite da se ohladi:
250 g borovnica
20 ml soka od naranče
100 g šećera
2 žličice cimeta
Kada se tijesto udvostručilo razvaljajte ga na pravokutnik 30x20 centimetara i premažite nadjevom, zarolajte i roladu narežite na 8 komada. Stavite rolice u lim za pečenje cca. 28x18 i pustite da se još malo dižu. Pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju. Kada se ohlade prelijte ih preljevom od sira:
2 žlice krem sira, 2 žlice toplog mlijeka i 2 žlice šećera u prahu.
Servus i uživajte u ovim predivnim rolicama :)











Oznake: rolice, čokolada, borovnice, krem preljev


- 07:46 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

27.01.2016., srijeda

ROLICE S BOROVNICAMA

Pozdrav svima!
Još uvijek pamtim okus onih rolica s cimetom, pa sam odlučila napraviti i voćnu varijantu da vidim da li ih može skinuti s trona. Niti trena se nisam dvoumila oko izbora voća jer borovnice i limun su idealna kombinacija sastojaka za izradu slastica. Rolice su ispale tako mekane i sočne, rekli bismo da su pravo griješno zadovoljstvo. Kiselkasti preljev je upotpunio njihov okus, ali i izgled. Dobile su poseban sjaj, ali i poseban status među mojim receptima. Još jedan recept koji svakako treba ponoviti!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
150 ml mlijeka
germa
50 ml tople vode
50 g šećera
50 ml otopljenog maslaca
žlica arome vanilije
jaje
1/2 žličice soli
500 g glatkog brašna
Napraviti kvas od germe i šećera u toploj vodi te dodati ostalim sastojcima. Zamijesiti tijesto, malo pouljiti i ostaviti jedan sat da se diže.
Nadjev:
50 g rastopljenog maslaca - za premazati tijesto
80 g šećera
naribana korica od 2 limuna
300 g borovnica
Glazura:
25 g kravljeg sira
pola žlice omekšalog maslaca
125 g šećera u prahu
žlica arome vanilije
1/2 žlice soka od limuna
žlica mlijeka
Dignuto tijesto razvaljati na pravokutnik veličine 30x40cm. Premazati rastopljenim maslacem, posipati šećerom, naribati limun i staviti borovnice. Zarolajte roladu i narežite je na 16 komada koje složite s malim razmakom na lim za pečenje. Ostavite da se rolice još malo dignu, premažite ih maslacem i pecite na 180*C oko 30 minuta, dok ne dobiju lijepu boju!
Glazuru samo dobro promiješajte i prošarajte po rashlađenim rolicama.
Cijela moja ekipa se slaže da su ove rolice savršenog okusa!
Probajte ih i vi!
Servus i uživajte :)












Oznake: rolice, borovnice, limun


- 07:34 - Komentari (5) - Isprintaj - Link

22.01.2016., petak

ROLICE OD ŠPINATA

Pozdrav svima!
Danas imam za vas jedno novootkriveno predjelo koje će vas sigurno oduševiti kao što je i mene. Špinat i sir Salakis su idealna i dobitna kombinacija za ove rolice. Dosad sam radila razno razna tijesta, ali vjerujte mi, ovo je jedno od najmekših koje sam ikada probala. Možete ih raditi za bilo koju prigodu, a ako niste ljubitelj špinata odaberite svoju omiljenu kombinaciju za nadjev.
Posebno je praktično što ih možete ispeći ranije pa samo ugrijati, čak i one od jučer. Ugrijte ih tako da upalite pećnicu na 150*C, rolice zamotajte u mokar papir za pečenje i malo ih poškropite s vodom. Stavite ih u ugrijanu pećnicu 15-tak minuta i biti će kao da su netom pečene!
Sastojci potrebni za tijesto:
700 g glatkog brašna
200 g omekšalog maslaca
2 jaja
20 ml mlijeka
germa
2 žličice soli
Nadjev:
500 g špinata
manji luk
3 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol, papar
sir Salakis
Pirjajte luk i češnjak te dodajte špinat i nastavite pirjati dok ne ispari sva tekućina. Ohladite nadjev!
Za tijesto napravite kvas od mlijeka, germe i žlice šećera. Kada kvas naraste dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se digne. Tijesto podijelite na tri dijela i svaki razvaljajte na 30x40cm. Premažite tijesto nadjevom od špinata i posipajte komadićima sira. Zarolajte u roladu, narežite rolice 1.5 cm širine i složite ih na lim za pečenje. Premažite rolice žumanjkom, posipajte sirom parmezanom i pecite ih na 180*C oko 20 minuta.
Inače je teško ugoditi baš svim mojim ukućanima, ali s ovim rolicama sam to uspjela!
Ugodite si i vi!
Servus i uživajte :)






Oznake: rolice, špinat, sir


- 07:55 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2019  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO