SLANE ROLADE
Pozdrav! Jučer sam ih radila za jedan mali party i opet su nas oduševile, probajte ih i vi! Recept možete pronaći ovdje! Oznake: slane rolade, losos, špinat, ajvar |
POGAČA SA ŠPINATOM
Pozdrav svima!
Večeras imam za vas jednu predivnu domaću pogaču koju možete raditi u razno raznim varijantama. Topli krem sir i aromatični špinat daju predivan kontrast hrskavom pecivu iz kojeg se šire mirisi zadovoljstva. Postoji li išta slađe od štipanja toplog kruha i umakanja u slasni umak? Budite kreativni i napravite vlastitu verziju pogače! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 350 g brašna kvasac 200 ml mlijeka 50 ml maslinovog ulja ili maslaca žličica soli Nadjev: 400 g špinata 2 češnja češnjaka jaje 100 g sira 50 g parmezana 50 g mozzarelle sol, papar Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca te zamijesite tijesto koje ostavite da se diže 30 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev: Prodinstajte na malo ulja češnjak i špinat te ostavite da se malo ohladi. Mikserom izradite sir i jaje te dodajte špinat, mozzarellu i parmezan. Tijesto podijelite na 16 komada od kojih napravite kuglice koje posložite uz rub okruglog kalupa za torte. Ostavite da se dižu 10-tak minuta, pa u sredinu rasporedite nadjev od špinata i sira. Pecite pogaču oko 30 minuta, a pred kraj naribajte malo sira preko peciva. Pecite dok ne dobije lijepu boju i hrskavu koricu! Servus i uživajte u toplom okusu zadovoljstva :) |
KRUH SA ŠPINATOM I MOZZARELLOM
Pozdrav svima!
Večeras imam za vas jedan poseban kruh, kruh sa špinatom i mozzarellom. Možete ga jesti kao samostalni obrok, a u kombinaciji s finim paškim sirom je fantastičan. Predivnog je mirisa, prepun raznih aroma te okusa koji će sigurno zadovoljiti sve one gurmane koji uživaju u češnjaku, špinatu, siru i okusu toplog domaćeg kruha! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 300 g glatkog brašna kvasac 250 ml toplog mlijeka žlica šećera žličica soli Od toplog mlijeka, šećera i kvasca napravite kvas koji dodajte ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se diže sat vremena. Za to vrijeme napravite maslac s začinima: 100 g maslaca 3 režnja češnjaka 100 g špinata Omekšalom maslacu dodajte nasjeckani češnjak i špinat te dobro promiješajte smjesu. Kada se tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutni oblik i premažite maslacem. Po nadjevu naribajte 100 g ribanca i 100 g mozzarelle. Zarolajte u roladu koju uzduž razrežite sa škarama i isprepletite te stavite kruh u dugoljasti kalup da se još malo diže. Ako ne želite komplicirati ostavite roladu cijelu, premažite je maslinovim uljem i stavite peći na 200*C oko 35 minuta dok ne dobije lijepu boju. Meni je ljepši razrezani kruh jer je tada pun boja od špinata i sira koji se lagano topi i preljeva po hrskavoj korici! Servus i uživajte uz ovaj topli kruščić :) Oznake: kruh, špinat, češnjak.mozzarella |
RAVIOLI SA ŠPINATOM I RICOTTOM
Pozdrav svima!
Kada imate viška vremena i punu vrećicu finog mladog špinata, ravioli su logičan slijed događanja. Sve što trebate je valjak, tijesto te puno ljubavi i strasti za izradu tjestenine. Ova odluka da radim domaću tjesteninu mi je oduzela nešto vremena, ali svježi ravioli punjeni mladim špinatom i mekanim ricotta sirom su ispali jednostavno fantastični! P.S. Bez lažne skromnosti i uz puno ribanog parmezana :) Sastojci potrebni za izradu tijesta: 400 g brašna (pola glatkog - pola oštrog) 4 jaja žličica soli 3 žlice maslinovog ulja Zamijesite tijesto, stavite ga u vrećicu i ostavite sat vremena da odstoji. Za to vrijeme napravite nadjev: 300 g špinata 2 režnja češnjaka 230 g ricotta sira jaje 30 g parmezana sol, biber Nasjeckajte špinat i češnjak te pomiješajte sa sirom i ostalim sastojcima nadjeva. Tijesto podijelite na pola i tanko, što tanje razvaljajte. Označila sam kalupom donje tijesto i stavljala hrpice nadjeva te prekrila drugim listom tijesta. Sada izrežite raviole oblikom koji želite i dobro pritisnite prstima ili vilicom rubove tijesta da ne bi izašao nadjev tijekom kuhanja. Kuhajte ih u vrućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu i ne budu mekani. Lagano sam ih prokuhala s malo vrhnja za kuhanje i obilno posipala ribanim parmezanom! Trudim se smanjiti dojmove, ali okus domaće tjestenine mene naprosto oduševljava! Servus i uživajte :) Oznake: ravioli, špinat, ricotta |
KOŠARICE SA ŠPINATOM
Pozdrav svima!
Danas imam za vas ove male predivne košarice sa špinatom. Kada želite napraviti nešto drugačije, kada želite razveseliti i iznenaditi vaše ukućane pripremite im ove košarice i vjerujte mi, njihovoj sreći neće biti kraja. Vrlo su jednostavne i brzo gotove, a sami se možete poigrati sa omiljenim namirnicama i napraviti svoj nadjev za njih. Ovaj put sam koristila špinat i sir jer ta kombinacija okusa je u samom vrhu kod moje ekipe. Pogačice su istovremeno i prhke i sočne, ma teško je to opisati. Najbolje da ih pokušate napraviti sami, pa mi javite vašu idealnu kombinaciju za nadjev! Postupak: Pojednostavite si i već gotovo razvaljano lisnato tijesto izrežite okruglim kalupom ili čašom te složite u kalup za muffine. Na malo maslinovog ulja prodinstajte 3 protisnuta režnja češnjaka i dodajte špinat. Koristila sam smrznuti špinat količine oko 200g. Kada je omekšao dodajte mu začine, 100 ml vrhnja za kuhanje i naribane gaude ili mozzarelle. Tko želi može nadjev zgusnuti sa žlicom krušnih mrvica. Ostavite da se malo ohladi pa punite nadjev u košarice od lisnatog tijesta (jedna velika žlica u svaku). Na kraju ih prekrite sirom kojeg nikad dosta i stavite u pećnicu na 200*C dok ne porumene! Super su za razne feštice ili samo kao večera za vaše voljene! Servus i uživajte:) |
ROLICE OD ŠPINATA
Pozdrav svima!
Danas imam za vas jedno novootkriveno predjelo koje će vas sigurno oduševiti kao što je i mene. Špinat i sir Salakis su idealna i dobitna kombinacija za ove rolice. Dosad sam radila razno razna tijesta, ali vjerujte mi, ovo je jedno od najmekših koje sam ikada probala. Možete ih raditi za bilo koju prigodu, a ako niste ljubitelj špinata odaberite svoju omiljenu kombinaciju za nadjev. Posebno je praktično što ih možete ispeći ranije pa samo ugrijati, čak i one od jučer. Ugrijte ih tako da upalite pećnicu na 150*C, rolice zamotajte u mokar papir za pečenje i malo ih poškropite s vodom. Stavite ih u ugrijanu pećnicu 15-tak minuta i biti će kao da su netom pečene! Sastojci potrebni za tijesto: 700 g glatkog brašna 200 g omekšalog maslaca 2 jaja 20 ml mlijeka germa 2 žličice soli Nadjev: 500 g špinata manji luk 3 režnja češnjaka 2 žlice maslinovog ulja sol, papar sir Salakis Pirjajte luk i češnjak te dodajte špinat i nastavite pirjati dok ne ispari sva tekućina. Ohladite nadjev! Za tijesto napravite kvas od mlijeka, germe i žlice šećera. Kada kvas naraste dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se digne. Tijesto podijelite na tri dijela i svaki razvaljajte na 30x40cm. Premažite tijesto nadjevom od špinata i posipajte komadićima sira. Zarolajte u roladu, narežite rolice 1.5 cm širine i složite ih na lim za pečenje. Premažite rolice žumanjkom, posipajte sirom parmezanom i pecite ih na 180*C oko 20 minuta. Inače je teško ugoditi baš svim mojim ukućanima, ali s ovim rolicama sam to uspjela! Ugodite si i vi! Servus i uživajte :) |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |