Gurmanka

05.01.2018., petak

SLANE ROLADE




Pozdrav!
Jučer sam ih radila za jedan mali party i opet su nas oduševile, probajte ih i vi!
Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: slane rolade, losos, špinat, ajvar


- 08:12 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

20.09.2016., utorak

POGAČA SA ŠPINATOM

Pozdrav svima!
Večeras imam za vas jednu predivnu domaću pogaču koju možete raditi u razno raznim varijantama. Topli krem sir i aromatični špinat daju predivan kontrast hrskavom pecivu iz kojeg se šire mirisi zadovoljstva. Postoji li išta slađe od štipanja toplog kruha i umakanja u slasni umak?
Budite kreativni i napravite vlastitu verziju pogače!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
350 g brašna
kvasac
200 ml mlijeka
50 ml maslinovog ulja ili maslaca
žličica soli
Nadjev:
400 g špinata
2 češnja češnjaka
jaje
100 g sira
50 g parmezana
50 g mozzarelle
sol, papar
Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca te zamijesite tijesto koje ostavite da se diže 30 minuta.
Za to vrijeme pripremite nadjev:
Prodinstajte na malo ulja češnjak i špinat te ostavite da se malo ohladi. Mikserom izradite sir i jaje te dodajte špinat, mozzarellu i parmezan.
Tijesto podijelite na 16 komada od kojih napravite kuglice koje posložite uz rub okruglog kalupa za torte. Ostavite da se dižu 10-tak minuta, pa u sredinu rasporedite nadjev od špinata i sira. Pecite pogaču oko 30 minuta, a pred kraj naribajte malo sira preko peciva. Pecite dok ne dobije lijepu boju i hrskavu koricu!
Servus i uživajte u toplom okusu zadovoljstva :)






Oznake: pogača, špinat, sir


- 19:51 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

26.05.2016., četvrtak

KRUH SA ŠPINATOM I MOZZARELLOM

Pozdrav svima!
Večeras imam za vas jedan poseban kruh, kruh sa špinatom i mozzarellom. Možete ga jesti kao samostalni obrok, a u kombinaciji s finim paškim sirom je fantastičan. Predivnog je mirisa, prepun raznih aroma te okusa koji će sigurno zadovoljiti sve one gurmane koji uživaju u češnjaku, špinatu, siru i okusu toplog domaćeg kruha!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
300 g glatkog brašna
kvasac
250 ml toplog mlijeka
žlica šećera
žličica soli
Od toplog mlijeka, šećera i kvasca napravite kvas koji dodajte ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se diže sat vremena.
Za to vrijeme napravite maslac s začinima:
100 g maslaca
3 režnja češnjaka
100 g špinata
Omekšalom maslacu dodajte nasjeckani češnjak i špinat te dobro promiješajte smjesu.
Kada se tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutni oblik i premažite maslacem. Po nadjevu naribajte 100 g ribanca i 100 g mozzarelle.
Zarolajte u roladu koju uzduž razrežite sa škarama i isprepletite te stavite kruh u dugoljasti kalup da se još malo diže. Ako ne želite komplicirati ostavite roladu cijelu, premažite je maslinovim uljem i stavite peći na 200*C oko 35 minuta dok ne dobije lijepu boju. Meni je ljepši razrezani kruh jer je tada pun boja od špinata i sira koji se lagano topi i preljeva po hrskavoj korici!
Servus i uživajte uz ovaj topli kruščić :)





Oznake: kruh, špinat, češnjak.mozzarella


- 21:18 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

20.05.2016., petak

RAVIOLI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

Pozdrav svima!
Kada imate viška vremena i punu vrećicu finog mladog špinata, ravioli su logičan slijed događanja. Sve što trebate je valjak, tijesto te puno ljubavi i strasti za izradu tjestenine. Ova odluka da radim domaću tjesteninu mi je oduzela nešto vremena, ali svježi ravioli punjeni mladim špinatom i mekanim ricotta sirom su ispali jednostavno fantastični!
P.S. Bez lažne skromnosti i uz puno ribanog parmezana :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
400 g brašna (pola glatkog - pola oštrog)
4 jaja
žličica soli
3 žlice maslinovog ulja
Zamijesite tijesto, stavite ga u vrećicu i ostavite sat vremena da odstoji.
Za to vrijeme napravite nadjev:
300 g špinata
2 režnja češnjaka
230 g ricotta sira
jaje
30 g parmezana
sol, biber
Nasjeckajte špinat i češnjak te pomiješajte sa sirom i ostalim sastojcima nadjeva.
Tijesto podijelite na pola i tanko, što tanje razvaljajte. Označila sam kalupom donje tijesto i stavljala hrpice nadjeva te prekrila drugim listom tijesta. Sada izrežite raviole oblikom koji želite i dobro pritisnite prstima ili vilicom rubove tijesta da ne bi izašao nadjev tijekom kuhanja. Kuhajte ih u vrućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu i ne budu mekani. Lagano sam ih prokuhala s malo vrhnja za kuhanje i obilno posipala ribanim parmezanom!
Trudim se smanjiti dojmove, ali okus domaće tjestenine mene naprosto oduševljava!
Servus i uživajte :)



Oznake: ravioli, špinat, ricotta


- 07:32 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

05.02.2016., petak

KOŠARICE SA ŠPINATOM

Pozdrav svima!
Danas imam za vas ove male predivne košarice sa špinatom. Kada želite napraviti nešto drugačije, kada želite razveseliti i iznenaditi vaše ukućane pripremite im ove košarice i vjerujte mi, njihovoj sreći neće biti kraja. Vrlo su jednostavne i brzo gotove, a sami se možete poigrati sa omiljenim namirnicama i napraviti svoj nadjev za njih. Ovaj put sam koristila špinat i sir jer ta kombinacija okusa je u samom vrhu kod moje ekipe. Pogačice su istovremeno i prhke i sočne, ma teško je to opisati. Najbolje da ih pokušate napraviti sami, pa mi javite vašu idealnu kombinaciju za nadjev!
Postupak:
Pojednostavite si i već gotovo razvaljano lisnato tijesto izrežite okruglim kalupom ili čašom te složite u kalup za muffine.
Na malo maslinovog ulja prodinstajte 3 protisnuta režnja češnjaka i dodajte špinat. Koristila sam smrznuti špinat količine oko 200g.
Kada je omekšao dodajte mu začine, 100 ml vrhnja za kuhanje i naribane gaude ili mozzarelle. Tko želi može nadjev zgusnuti sa žlicom krušnih mrvica. Ostavite da se malo ohladi pa punite nadjev u košarice od lisnatog tijesta (jedna velika žlica u svaku). Na kraju ih prekrite sirom kojeg nikad dosta i stavite u pećnicu na 200*C dok ne porumene!
Super su za razne feštice ili samo kao večera za vaše voljene!
Servus i uživajte:)



Oznake: špinat, sir, košarice


- 09:22 - Komentari (9) - Isprintaj - Link

22.01.2016., petak

ROLICE OD ŠPINATA

Pozdrav svima!
Danas imam za vas jedno novootkriveno predjelo koje će vas sigurno oduševiti kao što je i mene. Špinat i sir Salakis su idealna i dobitna kombinacija za ove rolice. Dosad sam radila razno razna tijesta, ali vjerujte mi, ovo je jedno od najmekših koje sam ikada probala. Možete ih raditi za bilo koju prigodu, a ako niste ljubitelj špinata odaberite svoju omiljenu kombinaciju za nadjev.
Posebno je praktično što ih možete ispeći ranije pa samo ugrijati, čak i one od jučer. Ugrijte ih tako da upalite pećnicu na 150*C, rolice zamotajte u mokar papir za pečenje i malo ih poškropite s vodom. Stavite ih u ugrijanu pećnicu 15-tak minuta i biti će kao da su netom pečene!
Sastojci potrebni za tijesto:
700 g glatkog brašna
200 g omekšalog maslaca
2 jaja
20 ml mlijeka
germa
2 žličice soli
Nadjev:
500 g špinata
manji luk
3 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol, papar
sir Salakis
Pirjajte luk i češnjak te dodajte špinat i nastavite pirjati dok ne ispari sva tekućina. Ohladite nadjev!
Za tijesto napravite kvas od mlijeka, germe i žlice šećera. Kada kvas naraste dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se digne. Tijesto podijelite na tri dijela i svaki razvaljajte na 30x40cm. Premažite tijesto nadjevom od špinata i posipajte komadićima sira. Zarolajte u roladu, narežite rolice 1.5 cm širine i složite ih na lim za pečenje. Premažite rolice žumanjkom, posipajte sirom parmezanom i pecite ih na 180*C oko 20 minuta.
Inače je teško ugoditi baš svim mojim ukućanima, ali s ovim rolicama sam to uspjela!
Ugodite si i vi!
Servus i uživajte :)






Oznake: rolice, špinat, sir


- 07:55 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO