KRUH SA ŠPINATOM I MOZZARELLOM
Pozdrav svima!
Večeras imam za vas jedan poseban kruh, kruh sa špinatom i mozzarellom. Možete ga jesti kao samostalni obrok, a u kombinaciji s finim paškim sirom je fantastičan. Predivnog je mirisa, prepun raznih aroma te okusa koji će sigurno zadovoljiti sve one gurmane koji uživaju u češnjaku, špinatu, siru i okusu toplog domaćeg kruha! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 300 g glatkog brašna kvasac 250 ml toplog mlijeka žlica šećera žličica soli Od toplog mlijeka, šećera i kvasca napravite kvas koji dodajte ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se diže sat vremena. Za to vrijeme napravite maslac s začinima: 100 g maslaca 3 režnja češnjaka 100 g špinata Omekšalom maslacu dodajte nasjeckani češnjak i špinat te dobro promiješajte smjesu. Kada se tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutni oblik i premažite maslacem. Po nadjevu naribajte 100 g ribanca i 100 g mozzarelle. Zarolajte u roladu koju uzduž razrežite sa škarama i isprepletite te stavite kruh u dugoljasti kalup da se još malo diže. Ako ne želite komplicirati ostavite roladu cijelu, premažite je maslinovim uljem i stavite peći na 200*C oko 35 minuta dok ne dobije lijepu boju. Meni je ljepši razrezani kruh jer je tada pun boja od špinata i sira koji se lagano topi i preljeva po hrskavoj korici! Servus i uživajte uz ovaj topli kruščić :) Oznake: kruh, špinat, češnjak.mozzarella |
< | svibanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |