Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

POGAČA SA ŠPINATOM

Pozdrav svima!
Večeras imam za vas jednu predivnu domaću pogaču koju možete raditi u razno raznim varijantama. Topli krem sir i aromatični špinat daju predivan kontrast hrskavom pecivu iz kojeg se šire mirisi zadovoljstva. Postoji li išta slađe od štipanja toplog kruha i umakanja u slasni umak?
Budite kreativni i napravite vlastitu verziju pogače!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
350 g brašna
kvasac
200 ml mlijeka
50 ml maslinovog ulja ili maslaca
žličica soli
Nadjev:
400 g špinata
2 češnja češnjaka
jaje
100 g sira
50 g parmezana
50 g mozzarelle
sol, papar
Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca te zamijesite tijesto koje ostavite da se diže 30 minuta.
Za to vrijeme pripremite nadjev:
Prodinstajte na malo ulja češnjak i špinat te ostavite da se malo ohladi. Mikserom izradite sir i jaje te dodajte špinat, mozzarellu i parmezan.
Tijesto podijelite na 16 komada od kojih napravite kuglice koje posložite uz rub okruglog kalupa za torte. Ostavite da se dižu 10-tak minuta, pa u sredinu rasporedite nadjev od špinata i sira. Pecite pogaču oko 30 minuta, a pred kraj naribajte malo sira preko peciva. Pecite dok ne dobije lijepu boju i hrskavu koricu!
Servus i uživajte u toplom okusu zadovoljstva :)








Post je objavljen 20.09.2016. u 19:51 sati.