POGAČA SA ŠPINATOM
Pozdrav svima!
Večeras imam za vas jednu predivnu domaću pogaču koju možete raditi u razno raznim varijantama. Topli krem sir i aromatični špinat daju predivan kontrast hrskavom pecivu iz kojeg se šire mirisi zadovoljstva. Postoji li išta slađe od štipanja toplog kruha i umakanja u slasni umak? Budite kreativni i napravite vlastitu verziju pogače! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 350 g brašna kvasac 200 ml mlijeka 50 ml maslinovog ulja ili maslaca žličica soli Nadjev: 400 g špinata 2 češnja češnjaka jaje 100 g sira 50 g parmezana 50 g mozzarelle sol, papar Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca te zamijesite tijesto koje ostavite da se diže 30 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev: Prodinstajte na malo ulja češnjak i špinat te ostavite da se malo ohladi. Mikserom izradite sir i jaje te dodajte špinat, mozzarellu i parmezan. Tijesto podijelite na 16 komada od kojih napravite kuglice koje posložite uz rub okruglog kalupa za torte. Ostavite da se dižu 10-tak minuta, pa u sredinu rasporedite nadjev od špinata i sira. Pecite pogaču oko 30 minuta, a pred kraj naribajte malo sira preko peciva. Pecite dok ne dobije lijepu boju i hrskavu koricu! Servus i uživajte u toplom okusu zadovoljstva :) |
< | rujan, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |