Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

RAVIOLI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

Pozdrav svima!
Kada imate viška vremena i punu vrećicu finog mladog špinata, ravioli su logičan slijed događanja. Sve što trebate je valjak, tijesto te puno ljubavi i strasti za izradu tjestenine. Ova odluka da radim domaću tjesteninu mi je oduzela nešto vremena, ali svježi ravioli punjeni mladim špinatom i mekanim ricotta sirom su ispali jednostavno fantastični!
P.S. Bez lažne skromnosti i uz puno ribanog parmezana :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
400 g brašna (pola glatkog - pola oštrog)
4 jaja
žličica soli
3 žlice maslinovog ulja
Zamijesite tijesto, stavite ga u vrećicu i ostavite sat vremena da odstoji.
Za to vrijeme napravite nadjev:
300 g špinata
2 režnja češnjaka
230 g ricotta sira
jaje
30 g parmezana
sol, biber
Nasjeckajte špinat i češnjak te pomiješajte sa sirom i ostalim sastojcima nadjeva.
Tijesto podijelite na pola i tanko, što tanje razvaljajte. Označila sam kalupom donje tijesto i stavljala hrpice nadjeva te prekrila drugim listom tijesta. Sada izrežite raviole oblikom koji želite i dobro pritisnite prstima ili vilicom rubove tijesta da ne bi izašao nadjev tijekom kuhanja. Kuhajte ih u vrućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu i ne budu mekani. Lagano sam ih prokuhala s malo vrhnja za kuhanje i obilno posipala ribanim parmezanom!
Trudim se smanjiti dojmove, ali okus domaće tjestenine mene naprosto oduševljava!
Servus i uživajte :)





Post je objavljen 20.05.2016. u 07:32 sati.