RAVIOLI SA ŠPINATOM I RICOTTOM
Pozdrav svima!
Kada imate viška vremena i punu vrećicu finog mladog špinata, ravioli su logičan slijed događanja. Sve što trebate je valjak, tijesto te puno ljubavi i strasti za izradu tjestenine. Ova odluka da radim domaću tjesteninu mi je oduzela nešto vremena, ali svježi ravioli punjeni mladim špinatom i mekanim ricotta sirom su ispali jednostavno fantastični! P.S. Bez lažne skromnosti i uz puno ribanog parmezana :) Sastojci potrebni za izradu tijesta: 400 g brašna (pola glatkog - pola oštrog) 4 jaja žličica soli 3 žlice maslinovog ulja Zamijesite tijesto, stavite ga u vrećicu i ostavite sat vremena da odstoji. Za to vrijeme napravite nadjev: 300 g špinata 2 režnja češnjaka 230 g ricotta sira jaje 30 g parmezana sol, biber Nasjeckajte špinat i češnjak te pomiješajte sa sirom i ostalim sastojcima nadjeva. Tijesto podijelite na pola i tanko, što tanje razvaljajte. Označila sam kalupom donje tijesto i stavljala hrpice nadjeva te prekrila drugim listom tijesta. Sada izrežite raviole oblikom koji želite i dobro pritisnite prstima ili vilicom rubove tijesta da ne bi izašao nadjev tijekom kuhanja. Kuhajte ih u vrućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu i ne budu mekani. Lagano sam ih prokuhala s malo vrhnja za kuhanje i obilno posipala ribanim parmezanom! Trudim se smanjiti dojmove, ali okus domaće tjestenine mene naprosto oduševljava! Servus i uživajte :) Oznake: ravioli, špinat, ricotta |
< | svibanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |