RAVIOLI
Pozdrav svima!
Tako izgledaju u konačnici! Željela bih večeras podijeliti s vama jedno novo otkriće, barem je za mene novo. Radi se o Tuperware kalupu za raviole i ne , nije reklama nego dobronamjeran savjet. Jedna draga prijateljica mi ga je poklonila i ja sam nestrpljiva, kao i uvijek odmah krenula u akciju. Pošto smo željeli nešto slatko, a imamo domaći džem od marelica odmah se rodila ideja za slatke raviole. Bila sam potpuno lijena i koristila sam gotovo razvaljano kupovno lisnato tijesto (prava buntovnica) :) Uglavnom, na kalup stavite tijesto i blago označite prstom udubine od rupica u koje stavite malo džema (naravno, sa žličicom koju dobijete uz kalup - nikako ne običnom :)). Prekrijte drugim listom tijesta i pređite čvrsto valjkom da razrežete raviole koji samo ispadnu van s druge strane i gotovo!!!! Poslažite ih na lim za pečenje i pecite dok ne porumene, a Fornetti će za vas postati prošlost jer ih sada kod kuće sami možete napraviti! Servus i velika pusa Terezi! P.S. Degustacija prema dogovoru :) Oznake: ravioli, tuperware kalup |
RAVIOLI SA ŠPINATOM I RICOTTOM
Pozdrav svima!
Kada imate viška vremena i punu vrećicu finog mladog špinata, ravioli su logičan slijed događanja. Sve što trebate je valjak, tijesto te puno ljubavi i strasti za izradu tjestenine. Ova odluka da radim domaću tjesteninu mi je oduzela nešto vremena, ali svježi ravioli punjeni mladim špinatom i mekanim ricotta sirom su ispali jednostavno fantastični! P.S. Bez lažne skromnosti i uz puno ribanog parmezana :) Sastojci potrebni za izradu tijesta: 400 g brašna (pola glatkog - pola oštrog) 4 jaja žličica soli 3 žlice maslinovog ulja Zamijesite tijesto, stavite ga u vrećicu i ostavite sat vremena da odstoji. Za to vrijeme napravite nadjev: 300 g špinata 2 režnja češnjaka 230 g ricotta sira jaje 30 g parmezana sol, biber Nasjeckajte špinat i češnjak te pomiješajte sa sirom i ostalim sastojcima nadjeva. Tijesto podijelite na pola i tanko, što tanje razvaljajte. Označila sam kalupom donje tijesto i stavljala hrpice nadjeva te prekrila drugim listom tijesta. Sada izrežite raviole oblikom koji želite i dobro pritisnite prstima ili vilicom rubove tijesta da ne bi izašao nadjev tijekom kuhanja. Kuhajte ih u vrućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu i ne budu mekani. Lagano sam ih prokuhala s malo vrhnja za kuhanje i obilno posipala ribanim parmezanom! Trudim se smanjiti dojmove, ali okus domaće tjestenine mene naprosto oduševljava! Servus i uživajte :) Oznake: ravioli, špinat, ricotta |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |