Gurmanka

10.01.2017., utorak

RAVIOLI

Pozdrav svima!
Tako izgledaju u konačnici!



Željela bih večeras podijeliti s vama jedno novo otkriće, barem je za mene novo. Radi se o Tuperware kalupu za raviole i ne , nije reklama nego dobronamjeran savjet. Jedna draga prijateljica mi ga je poklonila i ja sam nestrpljiva, kao i uvijek odmah krenula u akciju.
Pošto smo željeli nešto slatko, a imamo domaći džem od marelica odmah se rodila ideja za slatke raviole. Bila sam potpuno lijena i koristila sam gotovo razvaljano kupovno lisnato tijesto (prava buntovnica) :)
Uglavnom, na kalup stavite tijesto i blago označite prstom udubine od rupica u koje stavite malo džema (naravno, sa žličicom koju dobijete uz kalup - nikako ne običnom :)).
Prekrijte drugim listom tijesta i pređite čvrsto valjkom da razrežete raviole koji samo ispadnu van s druge strane i gotovo!!!! Poslažite ih na lim za pečenje i pecite dok ne porumene, a Fornetti će za vas postati prošlost jer ih sada kod kuće sami možete napraviti!




Servus i velika pusa Terezi!
P.S. Degustacija prema dogovoru :)

Oznake: ravioli, tuperware kalup


- 20:46 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

20.05.2016., petak

RAVIOLI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

Pozdrav svima!
Kada imate viška vremena i punu vrećicu finog mladog špinata, ravioli su logičan slijed događanja. Sve što trebate je valjak, tijesto te puno ljubavi i strasti za izradu tjestenine. Ova odluka da radim domaću tjesteninu mi je oduzela nešto vremena, ali svježi ravioli punjeni mladim špinatom i mekanim ricotta sirom su ispali jednostavno fantastični!
P.S. Bez lažne skromnosti i uz puno ribanog parmezana :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
400 g brašna (pola glatkog - pola oštrog)
4 jaja
žličica soli
3 žlice maslinovog ulja
Zamijesite tijesto, stavite ga u vrećicu i ostavite sat vremena da odstoji.
Za to vrijeme napravite nadjev:
300 g špinata
2 režnja češnjaka
230 g ricotta sira
jaje
30 g parmezana
sol, biber
Nasjeckajte špinat i češnjak te pomiješajte sa sirom i ostalim sastojcima nadjeva.
Tijesto podijelite na pola i tanko, što tanje razvaljajte. Označila sam kalupom donje tijesto i stavljala hrpice nadjeva te prekrila drugim listom tijesta. Sada izrežite raviole oblikom koji želite i dobro pritisnite prstima ili vilicom rubove tijesta da ne bi izašao nadjev tijekom kuhanja. Kuhajte ih u vrućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu i ne budu mekani. Lagano sam ih prokuhala s malo vrhnja za kuhanje i obilno posipala ribanim parmezanom!
Trudim se smanjiti dojmove, ali okus domaće tjestenine mene naprosto oduševljava!
Servus i uživajte :)



Oznake: ravioli, špinat, ricotta


- 07:32 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO