VOĆNE MOUSSE KOŠARICE
Pozdrav svima!
Jedna mala ideja ako imate višak jagoda te kako ih iskoristiti na sveopće zadovoljstvo vaših ukućana ili prijatelja! Mousse od jagoda, koji smo nedavno spominjali, napunite u košarice od čokolade i ukrasite svježim voćem! Može li biti lakše, ukusnije ili ljepše? Čisto sumnjam :) Za one koji su propustili recept da ponovim! Sastojci potrebni za izradu kreme (moussea): 200 g jagoda žlica soka od limuna 70 g šećera Ove sastojke izradite štapnim mikserom i procijedite (ako želite). 200 ml slatkog vrhnja i 120 g mascarponea dobro izmiksajte i dodajte jagodama. Dobivena krema nije jako čvrsta, ali to sam i željela, da bude meka i glatka i da nema previše okus na slatko vrhnje. Čašice napravite tako da otopite čistu čokoladu u mikrovalnoj i njome namažite silikonske kalupe koje zatim zamrznite. Košarice će se lijepo formirati i samo vam preostaje napuniti ih ovom finom kremom i ukrasiti po želji, čokoladom ili voćem! Ovu ideju sam pronašla na Tasty stranici i isprobala za vas! Servus i uživajte :) Oznake: Mousse od jagoda, čokolada, košarice |
KOŠARICE SA ŠPINATOM
Pozdrav svima!
Danas imam za vas ove male predivne košarice sa špinatom. Kada želite napraviti nešto drugačije, kada želite razveseliti i iznenaditi vaše ukućane pripremite im ove košarice i vjerujte mi, njihovoj sreći neće biti kraja. Vrlo su jednostavne i brzo gotove, a sami se možete poigrati sa omiljenim namirnicama i napraviti svoj nadjev za njih. Ovaj put sam koristila špinat i sir jer ta kombinacija okusa je u samom vrhu kod moje ekipe. Pogačice su istovremeno i prhke i sočne, ma teško je to opisati. Najbolje da ih pokušate napraviti sami, pa mi javite vašu idealnu kombinaciju za nadjev! Postupak: Pojednostavite si i već gotovo razvaljano lisnato tijesto izrežite okruglim kalupom ili čašom te složite u kalup za muffine. Na malo maslinovog ulja prodinstajte 3 protisnuta režnja češnjaka i dodajte špinat. Koristila sam smrznuti špinat količine oko 200g. Kada je omekšao dodajte mu začine, 100 ml vrhnja za kuhanje i naribane gaude ili mozzarelle. Tko želi može nadjev zgusnuti sa žlicom krušnih mrvica. Ostavite da se malo ohladi pa punite nadjev u košarice od lisnatog tijesta (jedna velika žlica u svaku). Na kraju ih prekrite sirom kojeg nikad dosta i stavite u pećnicu na 200*C dok ne porumene! Super su za razne feštice ili samo kao večera za vaše voljene! Servus i uživajte:) |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |