Pozdrav svima!
Jedna mala ideja ako imate višak jagoda te kako ih iskoristiti na sveopće zadovoljstvo vaših ukućana ili prijatelja!
Mousse od jagoda, koji smo nedavno spominjali, napunite u košarice od čokolade i ukrasite svježim voćem!
Može li biti lakše, ukusnije ili ljepše? Čisto sumnjam :)
Za one koji su propustili recept da ponovim!
Sastojci potrebni za izradu kreme (moussea):
200 g jagoda
žlica soka od limuna
70 g šećera
Ove sastojke izradite štapnim mikserom i procijedite (ako želite).
200 ml slatkog vrhnja i 120 g mascarponea dobro izmiksajte i dodajte jagodama. Dobivena krema nije jako čvrsta, ali to sam i željela, da bude meka i glatka i da nema previše okus na slatko vrhnje.
Čašice napravite tako da otopite čistu čokoladu u mikrovalnoj i njome namažite silikonske kalupe koje zatim zamrznite.
Košarice će se lijepo formirati i samo vam preostaje napuniti ih ovom finom kremom i ukrasiti po želji, čokoladom ili voćem!
Ovu ideju sam pronašla na Tasty stranici i isprobala za vas!
Servus i uživajte :)