Gurmanka

27.01.2016., srijeda

ROLICE S BOROVNICAMA

Pozdrav svima!
Još uvijek pamtim okus onih rolica s cimetom, pa sam odlučila napraviti i voćnu varijantu da vidim da li ih može skinuti s trona. Niti trena se nisam dvoumila oko izbora voća jer borovnice i limun su idealna kombinacija sastojaka za izradu slastica. Rolice su ispale tako mekane i sočne, rekli bismo da su pravo griješno zadovoljstvo. Kiselkasti preljev je upotpunio njihov okus, ali i izgled. Dobile su poseban sjaj, ali i poseban status među mojim receptima. Još jedan recept koji svakako treba ponoviti!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
150 ml mlijeka
germa
50 ml tople vode
50 g šećera
50 ml otopljenog maslaca
žlica arome vanilije
jaje
1/2 žličice soli
500 g glatkog brašna
Napraviti kvas od germe i šećera u toploj vodi te dodati ostalim sastojcima. Zamijesiti tijesto, malo pouljiti i ostaviti jedan sat da se diže.
Nadjev:
50 g rastopljenog maslaca - za premazati tijesto
80 g šećera
naribana korica od 2 limuna
300 g borovnica
Glazura:
25 g kravljeg sira
pola žlice omekšalog maslaca
125 g šećera u prahu
žlica arome vanilije
1/2 žlice soka od limuna
žlica mlijeka
Dignuto tijesto razvaljati na pravokutnik veličine 30x40cm. Premazati rastopljenim maslacem, posipati šećerom, naribati limun i staviti borovnice. Zarolajte roladu i narežite je na 16 komada koje složite s malim razmakom na lim za pečenje. Ostavite da se rolice još malo dignu, premažite ih maslacem i pecite na 180*C oko 30 minuta, dok ne dobiju lijepu boju!
Glazuru samo dobro promiješajte i prošarajte po rashlađenim rolicama.
Cijela moja ekipa se slaže da su ove rolice savršenog okusa!
Probajte ih i vi!
Servus i uživajte :)












Oznake: rolice, borovnice, limun


- 07:34 - Komentari (5) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO