Gurmanka

23.07.2019., utorak

CLAFOUTIS S BOROVNICAMA I BRESKVAMA


Pozdrav!
Danas imam za vas jednostavan desert koji naprosto plijeni svojim ljetnim aromama. Najbolje ga je servirati još vrućeg, a mirisi i okusi vrućeg voća fantastično će se složiti s kuglicom slasnog sladoleda!
Ovo morate svakako isprobati!

Sastojci potrebni za izradu kolača:
žlica maslaca za premazivanje posude za pečenje
žlica šećera + 50 g šećera
3 breskve
200 g borovnica
sok i naribana korica jednog limuna
-premažite posudu s maslacem, a po želji možete koristiti i nekoliko manjih keramičkih posuda
-kada ste je premazali lagano je posipajte sa šećerom
-voće narežite i pomiješajte sa sokom i koricom limuna te šećerom
-prebacite voće sa svim sokovima koje je pustilo u pripremljenu posudu za pečenje

Sastojci potrebni za smjesu preljeva:
100 g šećera
4 jaja
prstohvat soli
aroma vanilije
200 ml mlijeka
100 ml slatkog vrhnja
100 g brašna
-izradite mikserom jaja i šećer dok ne postanu pjenasti te dobivenoj smjesi dodajte sve ostale sastojke
-smjesu prelijte preko pripremljenog voća i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 190*C oko 40 minuta
-kada kolač poprimi zlaćanu boju izvadite ga i obilno posipajte sa šećerom u prahu te servirajte još toplog, a uz kuglicu sladoleda zaista ćete mu teško odoljeti

Servus i u slast!


Oznake: kolači, clafoutis, breskve, borovnice


- 20:37 - Komentari (6) - Isprintaj - Link

28.03.2019., četvrtak

VOĆNA TORTA

Pozdrav!
Danas vam darujem ovu proljetnu torticu punu voćnih okusa i mirisa koja će vas, sigurna sam osvježiti i probuditi u vama vedro proljetno raspoloženje :)

Sastojci potrebni za podlogu (kalup promjera 20 cm):
200 g usitnjenih čajnih kolutića
120 g maslaca
-kekse sameljite u blenderu i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte
-ostavite ga u frižideru dok ne završite s pripremom kreme

Sastojci potrebni za kremu:
250 ml Dukatos jogurta
4 žlice šećera u prahu (prema ukusu)
žlica arome vanilije
žlica soka od limuna i naribana korica
pola vrećice želatine
200 ml slatkog vrhnja
-mikserom izradite jogurt i šećere
-želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode
-ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja
- dobivenom smjesom premažite podlogu od keksa i vratite u frižider da se krema stisne
-za to vrijeme narežite na kockice voće prema izboru, a ja sam se ovaj put odlučila za kivi i breskve iz kompota ali se već radujem raznim kombinacijama sa sezonskim bobičastim svježim voćem (jagodama)
-kada se krema stisnula posložite preko nje voće i prelijte je svijetlim preljevom za torte koji napravite prema uputstvu na vrećici
-tortu dobro rashladite prije serviranja

Servus i u slast :)

Oznake: torte, Dukatos, kivi, breskve


- 10:20 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

29.08.2018., srijeda

BRZI KOLAČ S BRESKVAMA



Iznenadni gosti, lisnato tijesto i prekrasne breskve su idealna kombinacija za ove vruće dane, naravno, obavezno servirati uz kuglicu sladoleda!
Servus i u slast :)

Oznake: kolači, lisnato, karamela, breskve


- 08:20 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

10.06.2016., petak

CHEESECAKE OD BRESKVE

Pozdrav svima!
Ideju za ovu tortu sam vidjela na internetu, ali nikako da krenem s njezinom pripremom. Napokon sam je ovaj vikend napravila i jako sam zadovoljna njenim okusom, ali i izgledom. Hrskava podloga od keksa čini savršen kontrast laganoj osvježavajućoj kremi od sira. Breskve složene u obliku ruže čine ovu jednostavnu tortu vrlo atraktivnom i posebnom. Vidjela sam slične torte, ali u kombinaciji s različitim voćem i sve su podjednako lijepe.
Napravite i vi svoju verziju ove ukusne lagane torte, savršenog deserta za vruće ljetne dane!
Sastojci potrebni za izradu podloge:
300 g čajnih kolutića
150 g rastopljenog maslaca
Usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem te utisnite na dno kalupa za torte promjera 24 cm. Na 200*C stavite peći vrlo kratko podlogu, tek toliko da bude hrskava i da se lakše reže, cca. 10 minuta.
Nadjev od sira:
400 g mascarpone sira
400 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
50 ml soka od limuna
žlica marmelade od breskve ili marelice
želatina
Preljev:
velika konzerva kompota od breskve 820 g
200 ml soka od kompota i 200 ml vode
2 preljeva za torte
Za kremu prvo mikserom izradite sir i slatko vrhnje (tekuće). Dodajte ostale sastojke i ugrijanu želatinu prema uputstvu. Prelijte podlogu od keksa i na kremu poslažite breskve u obliku ruže ili prema vlastitoj želji.
Kada ste složili voće napravite prema uputstvu preljev za torte koji prelijte preko voća, ali tek kada se malo ohladi i stisne.
Tortu ostavite da se dobro rashladi, a kada stigne društvo uživajte u svakom njenom zalogaju koji je zaista lagan i osvježavajuć!
Servus :)





Oznake: cheesecake, breskve, desert, torta


- 22:47 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO