CLAFOUTIS S BOROVNICAMA I BRESKVAMA
Pozdrav! Danas imam za vas jednostavan desert koji naprosto plijeni svojim ljetnim aromama. Najbolje ga je servirati još vrućeg, a mirisi i okusi vrućeg voća fantastično će se složiti s kuglicom slasnog sladoleda! Ovo morate svakako isprobati! Sastojci potrebni za izradu kolača: žlica maslaca za premazivanje posude za pečenje žlica šećera + 50 g šećera 3 breskve 200 g borovnica sok i naribana korica jednog limuna -premažite posudu s maslacem, a po želji možete koristiti i nekoliko manjih keramičkih posuda -kada ste je premazali lagano je posipajte sa šećerom -voće narežite i pomiješajte sa sokom i koricom limuna te šećerom -prebacite voće sa svim sokovima koje je pustilo u pripremljenu posudu za pečenje Sastojci potrebni za smjesu preljeva: 100 g šećera 4 jaja prstohvat soli aroma vanilije 200 ml mlijeka 100 ml slatkog vrhnja 100 g brašna -izradite mikserom jaja i šećer dok ne postanu pjenasti te dobivenoj smjesi dodajte sve ostale sastojke -smjesu prelijte preko pripremljenog voća i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 190*C oko 40 minuta -kada kolač poprimi zlaćanu boju izvadite ga i obilno posipajte sa šećerom u prahu te servirajte još toplog, a uz kuglicu sladoleda zaista ćete mu teško odoljeti Servus i u slast! Oznake: kolači, clafoutis, breskve, borovnice |
VOĆNA TORTA
Pozdrav!
Danas vam darujem ovu proljetnu torticu punu voćnih okusa i mirisa koja će vas, sigurna sam osvježiti i probuditi u vama vedro proljetno raspoloženje :) Sastojci potrebni za podlogu (kalup promjera 20 cm): 200 g usitnjenih čajnih kolutića 120 g maslaca -kekse sameljite u blenderu i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte -ostavite ga u frižideru dok ne završite s pripremom kreme Sastojci potrebni za kremu: 250 ml Dukatos jogurta 4 žlice šećera u prahu (prema ukusu) žlica arome vanilije žlica soka od limuna i naribana korica pola vrećice želatine 200 ml slatkog vrhnja -mikserom izradite jogurt i šećere -želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode -ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja - dobivenom smjesom premažite podlogu od keksa i vratite u frižider da se krema stisne -za to vrijeme narežite na kockice voće prema izboru, a ja sam se ovaj put odlučila za kivi i breskve iz kompota ali se već radujem raznim kombinacijama sa sezonskim bobičastim svježim voćem (jagodama) -kada se krema stisnula posložite preko nje voće i prelijte je svijetlim preljevom za torte koji napravite prema uputstvu na vrećici -tortu dobro rashladite prije serviranja Servus i u slast :) Oznake: torte, Dukatos, kivi, breskve |
BRZI KOLAČ S BRESKVAMA
|
CHEESECAKE OD BRESKVE
Pozdrav svima!
Ideju za ovu tortu sam vidjela na internetu, ali nikako da krenem s njezinom pripremom. Napokon sam je ovaj vikend napravila i jako sam zadovoljna njenim okusom, ali i izgledom. Hrskava podloga od keksa čini savršen kontrast laganoj osvježavajućoj kremi od sira. Breskve složene u obliku ruže čine ovu jednostavnu tortu vrlo atraktivnom i posebnom. Vidjela sam slične torte, ali u kombinaciji s različitim voćem i sve su podjednako lijepe. Napravite i vi svoju verziju ove ukusne lagane torte, savršenog deserta za vruće ljetne dane! Sastojci potrebni za izradu podloge: 300 g čajnih kolutića 150 g rastopljenog maslaca Usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem te utisnite na dno kalupa za torte promjera 24 cm. Na 200*C stavite peći vrlo kratko podlogu, tek toliko da bude hrskava i da se lakše reže, cca. 10 minuta. Nadjev od sira: 400 g mascarpone sira 400 ml slatkog vrhnja 80 g šećera u prahu 50 ml soka od limuna žlica marmelade od breskve ili marelice želatina Preljev: velika konzerva kompota od breskve 820 g 200 ml soka od kompota i 200 ml vode 2 preljeva za torte Za kremu prvo mikserom izradite sir i slatko vrhnje (tekuće). Dodajte ostale sastojke i ugrijanu želatinu prema uputstvu. Prelijte podlogu od keksa i na kremu poslažite breskve u obliku ruže ili prema vlastitoj želji. Kada ste složili voće napravite prema uputstvu preljev za torte koji prelijte preko voća, ali tek kada se malo ohladi i stisne. Tortu ostavite da se dobro rashladi, a kada stigne društvo uživajte u svakom njenom zalogaju koji je zaista lagan i osvježavajuć! Servus :) Oznake: cheesecake, breskve, desert, torta |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |