Pozdrav!
Danas vam darujem ovu proljetnu torticu punu voćnih okusa i mirisa koja će vas, sigurna sam osvježiti i probuditi u vama vedro proljetno raspoloženje :)
Sastojci potrebni za podlogu (kalup promjera 20 cm):
200 g usitnjenih čajnih kolutića
120 g maslaca
-kekse sameljite u blenderu i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte
-ostavite ga u frižideru dok ne završite s pripremom kreme
Sastojci potrebni za kremu:
250 ml Dukatos jogurta
4 žlice šećera u prahu (prema ukusu)
žlica arome vanilije
žlica soka od limuna i naribana korica
pola vrećice želatine
200 ml slatkog vrhnja
-mikserom izradite jogurt i šećere
-želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode
-ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja
- dobivenom smjesom premažite podlogu od keksa i vratite u frižider da se krema stisne
-za to vrijeme narežite na kockice voće prema izboru, a ja sam se ovaj put odlučila za kivi i breskve iz kompota ali se već radujem raznim kombinacijama sa sezonskim bobičastim svježim voćem (jagodama)
-kada se krema stisnula posložite preko nje voće i prelijte je svijetlim preljevom za torte koji napravite prema uputstvu na vrećici
-tortu dobro rashladite prije serviranja
Servus i u slast :)