Gurmanka

18.06.2016., subota

ČOKOLADNA PAVLOVA SA ŠUMSKIM VOĆEM

Pozdrav svima!
Nadam se da volite lagane hrskave torte i da je ovo pravi recept za vas. Kakao i čokolada ovoj torti od bjelanjaka pružaju jak čokoladni okus, a kombinacija s tučenim vrhnjem i šumskim voćem nas dovodi do savršenog laganog i prozračnog deserta.
Napravite je s vašim omiljenim voćem i uživajte u njenoj svježini!
Sastojci potrebni za izradu kora:
6 bjelanjaka
prstohvat soli
4 žlice kakaa
žličica bijelog octa
50 g sjeckane čokolade
Izradite mikserom bjelanjke i šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte ocat, kakao i čokoladu te dobro promiješajte smjesu.
Ovo je količina za 3 kore promjera 20 cm, ali pošto ja volim da su kore malo deblje i da im unutrašnjost ostane mekana radila sam dvije kore. Veliki lim za pečenje obložite pek papirom i nacrtajte dvije kružnice promjera 22 cm, ali pazite da nisu preblizu jer se u toku pečenja bjelanjci ipak malo dignu. Ugrijte pećnicu na 150*C i pecite kore jedan sat te pustite da se ohlade.
Krema:
500 ml slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
žlica arome vanilije
200 g šumskog voća ( može i zamrznuto koje ste prethodno otopili)
Mikserom izradite slatko vrhnje, šećer i stavite žlicu arome vanilije, a na kraju dodajte šumsko voće.
Slažite tortu tako da završite s kremom koju možete ukrasiti svježim voćem, naribanom čokoladom ili prema vlastitoj želji!
Servus i u slast :)





Oznake: Pavlova od čokolade, šumsko voće, desert


- 08:37 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2019  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO