PARMEZAN ČVOROVI
Pozdrav svima!
Morate svakako probati ova predivna peciva koja su oduševila cijelu moju obitelj. Parmezan čvorovi su istodobno i mekani i hrskavi, a mirišu na sir i ružmarin, mirišu na smijeh veselog društva, na uzbudljivu nogometnu utakmicu! Veselite se i uživajte uz hladno pivo ili čašu dobrog vina, a topla peciva neka budu samo jedan od razloga da se okupite i uživate u druženju :) Sastojci potrebni za izradu tijesta: 300 ml tople vode žlica šećera kvasac žlica soli 500 g brašna 60 g rastopljenog maslaca začini koje volite (ja sam koristila ružmarin) 100 g naribanog parmezana, ribanca ili nekog drugog sira... Prvo napravite kvas od tople vode, šećera i kvasca, a kada se digne od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže jedan sat. Tijesto podijelite na 12 komada od kojih napravite oblike koje volite npr. čvorove, kiflice, perece... Složite svojih 12 peciva i ostavite da se dižu,a vi stavite da prokuha cca. 2 litre vode i 3 žlice sode bikarbone. Svako pecivo prokuhajte oko 30 sekundi i izvadite na pleh za pečenje koji ste prethodno premazali uljem. Svako pecivo prije pečenja premažite žumanjkom i posipajte solju ili sezamom, ovisno o vašoj želji. Pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju! Servus i uživajte u pecivu i druženju s prijateljima :) Oznake: topla peciva, čvorovi od parmezana |
< | lipanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |