Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

NUTELLA CHEESECAKE 2

Pozdrav svima!
Još jedna torta u nizu, fina i osvježavajuća, namjenjena samo pravim obožavateljima Nutelle!
Naravno, podloga od hrskavih Oreo keksa i hladna glatka krema od mascarponea očekivano čine neodoljivo kombinaciju. Nutella koju sam dodala u dio bijele kreme je trebala ostati na površini i činiti poseban tamni sloj torte. Međutim, nije ispalo kako sam zamislila jer se malo povezala s bijelim dijelom, ali to nije nimalo utjecalo na njezin fantastičan izgled i okus. Uvijek možete reći da ste to baš tako zamislili :)
Jedina dekoracija joj je poseban Nutella preljev i bademi, ali vjerujte mi da je to sasvim dovoljan razlog da poželite ovu tortu raditi što češće!
Sastojci potrebni za izradu podloge:
250 g Oreo keksa
80 g rastopljenog maslaca
Usitnite kekse i prelijte ih maslacem te utisnite u kalup za torte.Stavite podlogu peći oko 15 minuta na 180*C, izvadite je van i namjestite pećnicu na 160*C!
Krema:
1 kg mascarpone sira
180 ml slatkog vrhnja + 2 žlice slatkog vrhnja
190 g Nutelle
150 g šećera
1 žlica gustina
2 žličice ekstrakta vanilije
4 jaja
Miksajte sir, slatko vrhnje i šećer. Polako dodajte jedno po jedno jaje te gustin i vaniliju.
Od dobivene kreme odvojite 1/3 i u taj dio dodajte Nutellu i 2 žlice slatkog vrhnja te dobro izmješajte.
Preko podloge prvo izlijte bijelu kremu, a na nju tamni dio. Lagano poravnajte i stavite peći u pripremljenu pećnicu jedan sat, zatim je ugasite i ostavite da se torta u njoj ohladi. Moram priznati da sam bila vrlo skeptična oko pečenja na tako niskoj temperaturi jer je torta ostala potpuno mekana i drhtava. Međutim, pošto prvi put uvijek slijedim recept radila sam točno prema uputama i nisam pogriješila. Nakon vremena provedenog u frižideru torta se potpuno stegnula i bila spremna za preljev: 190 g Nutelle prelijte sa 80 ml ugrijanog slatkog vrhnja i dobro promiješajte te prelijte preko rashlađene torte!
Upozorenje: Ovaj je blagoslov namijenjen samo onima koji zaista znaju uživati u slatkom :)
Servus i uživajte :)





Post je objavljen 23.06.2016. u 12:03 sati.