Gurmanka

13.06.2016., ponedjeljak

KOLAČ OD TREŠANJA

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za kolač od trešanja koji je tako jednostavan, a super pogodan za izradu jer je sezona trešanja počela. Okus mu je zaista nevjerojatan, mene podsjeća na veliku voćnu palačinku. Za ovaj kolač trebate samo nekoliko uobičajenih sastojaka i predivne sočne trešnje. Pecite ga sve dok se ne napuhne te postane hrskav i zlatan, a možete ga poslužiti tek posutog s malo šećera još toplog kao desert ili čak i za doručak!
Uživajmo ovog ljeta u predivnim svježim trešnjama i jednostavnim voćnim kolačima!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
400 g svježih trešanja
30 g rastopljenog maslaca
4 jaja
240 ml mlijeka
100 g glatkog brašna
1/4 žličice soli
100 g šećera
2 žlice arome vanilije
šećer u prahu (za posipanje)
Premažite kalup za torte maslacem i posipajte s 2 žlice šećera. Trešnjama izvadite koštice, ali pazite da ostanu cijele. Moja kćer je to napravila pomoću slamke za sok, pokušajte :)
Na dno kalupa rasporedite u jednom sloju očišćene trešnje.
Mikserom izradite jaja i šećer te dodajte brašno, mlijeko i rastopljeni maslac. Dobivena smjesa je jako rijetka, ali neka vas to ne brine jer takva mora biti. Lagano je prelijte preko trešanja i stavite peći na 200*C oko 45 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju!
Posipajte još topli kolač sa šećerom u prahu i uživajte u plodovima kojim nas priroda tako nesebično daruje!
Servus :)



Oznake: kolač, trešnje, topli desert


- 08:57 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO