SVILENI CHEESECAKE S TREŠNJAMA
Lagan i ukusan desert koji dolazi još više do izražaja ovako upotpunjen svježim voćem, ovaj put kombiniran s mirisnim trešnjama! Recept možete pronaći ovdje! Servus i u slast :) Oznake: torte, desert, cheesecake, trešnje |
ŠTRUDLA OD TREŠANJA
|
MEDENI KOLAČ S TREŠNJAMA
Pozdrav svima!
Trešnje, limun, med, ljeto... pravi razlozi da napravite ovaj predivan kolač. Drugačiji je i posebnog okusa jer su u njemu isprepleteni okusi zime i ljeta. Tijesto miriše na cimet i med dok vas lagana osvježavajuća krema od limuna odvodi u tople ljetne dane prožete voćnim aromama. Neobičan, lagan, osvježavajući... prosudite sami! Sastojci potrebni za tijesto: 80 g meda 300 g brašna 2 jaja 100 g šećera žličica cimeta 70 g maslaca žličica sode bikarbone žličica praška za pecivo Na pari kratko prokuhajte jaja, šećer i med, maknite s vatre i dodajte maslac i brašno. Zamijesite tijesto i stavite ga u frižider na sat vremena da se ohladi i stisne. Zatim ga razvaljajte u pravokutnik i uzdužno narežite na pruge (4 kom). U sredinu svake trake tijesta složite očišćene trešnje ili višnje. Prstima spojite tijesto štipajući mu krajeve i složite u okrugli kalup za torte te ga pecite na 180*C dok ne porumeni (vidi sliku)! Ako želite već sada možete završiti kolač. Posipajte ga šećerom u prahu ili premažite s malo marmelade i vaš kolač je spreman za kušanje. Oni koji to žele neka nastave dalje i naprave ovaj predivan lagani mousse od limuna kojim će premazati kolač. Mousse od limuna: 2 žumanjka jedno cijelo jaje 8 žlica šećera 50 ml soka od limuna 5 žlica narezanog maslaca 200 ml slatkog vrhnja Na pari miksajte 10-tak minuta jaja, šećer i sok od limuna. Kada pobijeli i krema postane gusta maknite s vatre i dodajte maslac. Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i polako ga ručno umiješajte u hladnu kremu. Premažite podlogu kremom, prelijte preljevom i ukrasite svježim voćem ! Servus i uživajte :) Oznake: med, trešnje, mousse od limuna |
KOLAČ OD TREŠANJA
Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za kolač od trešanja koji je tako jednostavan, a super pogodan za izradu jer je sezona trešanja počela. Okus mu je zaista nevjerojatan, mene podsjeća na veliku voćnu palačinku. Za ovaj kolač trebate samo nekoliko uobičajenih sastojaka i predivne sočne trešnje. Pecite ga sve dok se ne napuhne te postane hrskav i zlatan, a možete ga poslužiti tek posutog s malo šećera još toplog kao desert ili čak i za doručak! Uživajmo ovog ljeta u predivnim svježim trešnjama i jednostavnim voćnim kolačima! Sastojci potrebni za izradu kolača: 400 g svježih trešanja 30 g rastopljenog maslaca 4 jaja 240 ml mlijeka 100 g glatkog brašna 1/4 žličice soli 100 g šećera 2 žlice arome vanilije šećer u prahu (za posipanje) Premažite kalup za torte maslacem i posipajte s 2 žlice šećera. Trešnjama izvadite koštice, ali pazite da ostanu cijele. Moja kćer je to napravila pomoću slamke za sok, pokušajte :) Na dno kalupa rasporedite u jednom sloju očišćene trešnje. Mikserom izradite jaja i šećer te dodajte brašno, mlijeko i rastopljeni maslac. Dobivena smjesa je jako rijetka, ali neka vas to ne brine jer takva mora biti. Lagano je prelijte preko trešanja i stavite peći na 200*C oko 45 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju! Posipajte još topli kolač sa šećerom u prahu i uživajte u plodovima kojim nas priroda tako nesebično daruje! Servus :) Oznake: kolač, trešnje, topli desert |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |