MEDENI KOLAČ S TREŠNJAMA
Pozdrav svima!
Trešnje, limun, med, ljeto... pravi razlozi da napravite ovaj predivan kolač. Drugačiji je i posebnog okusa jer su u njemu isprepleteni okusi zime i ljeta. Tijesto miriše na cimet i med dok vas lagana osvježavajuća krema od limuna odvodi u tople ljetne dane prožete voćnim aromama. Neobičan, lagan, osvježavajući... prosudite sami! Sastojci potrebni za tijesto: 80 g meda 300 g brašna 2 jaja 100 g šećera žličica cimeta 70 g maslaca žličica sode bikarbone žličica praška za pecivo Na pari kratko prokuhajte jaja, šećer i med, maknite s vatre i dodajte maslac i brašno. Zamijesite tijesto i stavite ga u frižider na sat vremena da se ohladi i stisne. Zatim ga razvaljajte u pravokutnik i uzdužno narežite na pruge (4 kom). U sredinu svake trake tijesta složite očišćene trešnje ili višnje. Prstima spojite tijesto štipajući mu krajeve i složite u okrugli kalup za torte te ga pecite na 180*C dok ne porumeni (vidi sliku)! Ako želite već sada možete završiti kolač. Posipajte ga šećerom u prahu ili premažite s malo marmelade i vaš kolač je spreman za kušanje. Oni koji to žele neka nastave dalje i naprave ovaj predivan lagani mousse od limuna kojim će premazati kolač. Mousse od limuna: 2 žumanjka jedno cijelo jaje 8 žlica šećera 50 ml soka od limuna 5 žlica narezanog maslaca 200 ml slatkog vrhnja Na pari miksajte 10-tak minuta jaja, šećer i sok od limuna. Kada pobijeli i krema postane gusta maknite s vatre i dodajte maslac. Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i polako ga ručno umiješajte u hladnu kremu. Premažite podlogu kremom, prelijte preljevom i ukrasite svježim voćem ! Servus i uživajte :) Oznake: med, trešnje, mousse od limuna |
< | srpanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |