KARAMEL ROLADA S BANANOM
... trebamo nastojati zasladiti život pa i ovaj jedan sasvim običan dan, pozdrav prijatelji! Oznake: rolada, karamel krema, banane |
BANANA SPLIT CHEESECAKE
Pozdrav!
Kao velika ljubiteljica cheesecakea često pokušavam pronaći neke nove okuse koji će razveseliti moje ukućane. Banana split je jedna od mojih omiljenih slastica i podsjeća me na more, sunce, ljeto... Pitala sam se zašto ne uživati u ovom finom okusu tijekom cijele godine, pa sam pronašla recept za ovu finu tortu koja je ustvari vrlo jednostavna za napraviti. Slasna je i ukusna, prepuna bogatih okusa čokolade i vanilije sa blagom naznakom okusa banane. Osnova je izvrsna i može poslužiti kao baza kolača koji će maštoviti kreativci upotpuniti svojim omiljenim okusima i raznim svježim voćem, mogućnost kombiniranja je zaista velika! Sastojci potrebni za podlogu: 200 g čokoladnih ili običnih čajnih kolutića 8 žlica otopljenog maslaca - usitnjene kekse prelite maslacem i utisnite na dno kalupa ta torte Krema: želatina + 50 ml hladne vode 150 g čokolade + 3 žlice mlijeka 500 g krem sira (mascarpone) 2 banane pola limuna 100 g šećera u prahu 300 ml slatkog vrhnja Postupak: - namočite želatinu da nabubri - otopite čokoladu i mlijeko - mikserom izradite sir, šećer u prahu i dodajte smjesi tekuće slatko vrhnje i ugrijanu želatinu - podijelite smjesu na dva dijela i u jedan dio umiješajte rastopljenu čokoladu - banane narežite i pokapajte limunovim sokom da ne pocrne te slažite na podlogu od keksa - prelijte ih s pola bijele kreme preko koje stavite cijelu crnu kremu, pa završite s ostatkom bijele Dobro rashladite tortu i ukrasite čokoladom, šlagom, voćem... Servus i u slast :) Oznake: torte, cheesecake, banane |
KRUH OD BANANA I BOROVNICA
Pozdrav svima!
Ponekad poželite da vas probudi miris pečenog kruha i da se osjećate kao omiljena zvijezda nekog filma! Zaboravite, taj proces izrade kruha jer je kompliciran i dugo traje, moramo pronaći drugo riješenje. Zašto to ne bi bio sladak kruh od banana i borovnica? Evo jednog jednostavnog recepta koji će zadovoljiti i najizbirljivija nepca. Tako je mirisan i sočan, a gotov u trenu. Ako poželite iznenaditi mamu za rođendan, ispecite joj ovaj sladak mirisni kruščić i njenoj sreći neće biti kraja! Sastojci potrebni za izradu kruha: 250 g oštrog brašna 150 g šećera 110 g otopljenog maslaca 4 banane 50 ml mlijeka pola praška za pecivo žličica sode bikarbone prstohvat soli 2 jaja žlica arome od vanilije 200 g borovnica korica naranče Izradite mikserom šećer, jaja i maslac te polako dodajte ostale sastojke. Banane usitnite vilicom, koru naranče naribajte, a borovnice moraju biti smrznute jer inače jako puste boju,pa kruh bude ljubičast (uči se na greškama!). Sve sastojke prelijte u podmazani i pek papirom obložen dugoljasti kalup te pecite na 200*C oko 30 minuta. Kada kruh dobije lijepu rumenu boju izvadite ga i ohladite. Ukusan je i mirisan, a sigurno će ostati sočan još nekoliko dana! Servus i uživajte:) Oznake: kolači, slatki kruh, banane, borovnice |
ROLADA OD BANANA
Pozdrav svima!
Mačje oči, taj dobro poznati okus iz djetinjstva, vrijeme dok još nismo poznavali nutellu i oreo kekse! Kolač kojem smo se veselili jer banane su bile rijetko viđeno voće, bilo je to ipak vrijeme štrudli i pita od jabuka! Rolada od banana je jednostavna, ali ukusna i sočna mada u ovoj verziji nema dva oka nego samo jedno što je dodatno pojednostavljuje. Moja obitelj uživa u ovom kolaču, pa ga često radim za razne svečanosti, druženja ili samo iz gušta! Napravite ga i vi, sigurno ćete biti zadovoljni! Sastojci potrebni za biskvit: 4 jaja 4 žlice šećera 4 žlice brašna 2 žlice kakaa pola praška za pecivo prstohvat soli Izradite snijeg od bjelanjaka, a žumanjke i šećer dobro izradite mikserom. Dodajte brašno, prašak i kakao te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvit izlijte na pek papirom obloženu usku tepsiju i pecite 15- tak minuta. Odmah ga okrenite i odvojite od papira, ali ga odmah ponovo zarolajte u papir, bitno je da ste ga odlijepili dok je još bio vruć. Krema: 2 cijela jaja 150 g šećera 150 ml mlijeka 150 g maslaca 3 banane Umutite cijela jaja, mlijeko i šećer te stavite kuhati na paru i miješajte dok ne dobijete gustu kremu. Kada se malo ohladi dodajte joj izrađeni maslac. Pošto mi volimo čokoladu u kremu sam pri kraju kuhanja dodala 100 g čokolade. Ohlađeni biskvit premažite kremom, stavite na kraj banane i ponovo zarolajte. Premažite ga ostatkom kreme i prelijte čokoladnom glazurom te ukrasite prema želji! Glazura: 100 g čokolade, 20 g maslaca i žlica ulja! Servus i u slast :) Oznake: kolači, rolada, banane, čokolada |
KUGLOF OD BANANA I ČOKOLADE
Pozdrav svima!
Danas imam za vas fantastičan kolač za koji možete upotrijebiti banane koje više i ne izgledaju baš privlačno. Vrlo je jednostavan i brzo gotov, a pošto je pečen u formi kuglofa odmah poprima svečaniji oblik. Naravno, možete ga ispeći u malenoj tepsiji ili kalupu za torte, okus će mu biti jednako dobar. Kombinacija banana i čokolade je oduvijek poznata u svijetu slastica, a ovom kolaču daju izuzetno sočan i primamljiv okus. Osobno, volim ga preliti laganom, bijelom, osvježavajućom glazurom koja čini predivan kontrast i daje mu posebnu svježinu! Sastojci potrebni za izradu kolača: 100 g omekšalog maslaca 200 g šećera 2 jaja pire od 3 banane aroma vanilije 50 ml mlijeka 250 g brašna žličica sode bikarbone žličica praška za pecivo 200 g komadića čokolade Mikserom dobro izradite maslac i šećer te smjesi dodajte jedno po jedno jaje. Sada umiješajte vaniliju, banane i mlijeko te dodajte suhe sastojke. Komadiće čokolade umiješajte na samom kraju, ali ostavite dio za ukrašavanje kuglofa. Pecite ga na 180*C oko jedan sat (provjerite čačkalicom) da li je gotov! Možete ga ukrasiti kako god želite, ali moj izbor je ovaj put bila bijela glazura! Sastojci potrebni za glazuru: 4 žlice krem sira 4 žlice šećera u prahu 4 žlice toplog mlijeka žlica arome vanilije Sve sastojke dobro pomiješajte i prelijte preko ohlađenog kolača, a na kraju ga posipajte komadićima čokolade! P.S. Pokušala sam ga slikati tako da možete vidjeti njegovu sočnu teksturu, nadam se da sam uspjela :) Servus i u slast :) Oznake: kuglof, banane, čokolada, glazura |
ROLADA S BANANAMA
Pozdrav svima!
Ovaj kolač smo nekada često imali na stolu, ali neke nove delicije su ga lagano pogurale u zaborav. Međutim, pošto je to omiljen kolač mog supruga često ga pripremam na radost svih mojih ukućana. Rolada s bananama koju još nazivamo i Mačje oči je sočan osvježavajući kolač koji je neizostavan dio bilo kojeg svečanog trenutka moje obitelji. Kombinacija čokolade i banana oduvijek nas je sve oduševljavala, pa stoga i volimo uživati u ovoj mirisnoj laganoj roladi. Pridružite nam se i vi! Sastojci potrebni za izradu rolade: 6 jaja 6 žlica šećera 3 žlice brašna pola praška za pecivo 3 žlice kakaa prstohvat soli Krema: 2 cijela jaja 150 g šećera 150 ml mlijeka 150 g maslaca 3 banane Izradite žumanjke i šećer te im dodajte brašno i kakao. Snijeg od bjelanjaka, koji ste posebno istukli, ručno lagano umiješajte u smjesu za biskvit i izlijte u veliki pleh za pečenje obložen pek papirom. Biskvit pecite oko 25 minuta na 200*C. Pustite ga da se malo ohladi te skupa s papirom zarolajte s obje kraće strane prema unutra. Za vrijeme dok se biskvit hladi pripremite kremu: Umutite cijela jaja, mlijeko i šećer te stavite kuhati na paru i miješajte dok ne dobijete gustu kremu. Kada se malo ohladi dodajte joj izrađeni maslac. Pošto mi volimo čokoladu u kremu sam pri kraj kuhanja dodala 100 g čokolade. Ohlađeni biskvit premažite kremom, stavite na kraj banane i ponovo zarolajte. Premažite ga ostatkom kreme i prelijte čokoladnom glazurom te ukrasite prema želji! Glazura: 100 g čokolade, 20 g maslaca i žlica ulja! Servus i uživajte u ovom starom klasiku :) Oznake: Mačje oči, rolada, čokolada, banane |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |