Gurmanka

14.06.2018., četvrtak

PIZZA PECIVO

Pozdrav svima!
Već svi znate da se volim igrati s tijestom i praviti razno razne pogače, kiflice, pite... Jučer sam za večeru napravila ova peciva koja su svojim ukusom i mekoćom potpuno iznenadila i oduševila cijelu moju ekipu, pa i mene samu. Potpuno isti sastojci kao i za pizzu, a okus i izgled drugačiji. Nešto staro, nešto novo i evo pizze u drugom ruhu, nešto malo interesantnijem, ali uvijek prepoznatljivom :)
P.S. Večeri ispunjene nogometom su pred nama, iznenadite ga i razveselite možda baš ovim pecivom :)
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog brašna
svježi kvasac + žlica šećera
100 ml mlijeka
250 ml tople vode
50 ml ulja
žličica soli
Napravite kvas od toplog mlijeka, kvasca i šećera te ga dodajte ostalim sastojcima kada se digne. Zamijesite glatko tijesto i ostavite da miruje sat vremena. Kada se tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutnik i narežite na 12 kvadrata. Dalje prepuštam vašoj mašti na volju, napunite ih vašim omiljenim sastojcima i oblikujte u male loptice.
Svoje tijesto sam prvo premazala domaćim paradajzom, naribala malo šunke i u sredinu svakog kvadratića stavila kuglicu mozzarelle. Oblikovala sam ga u male loptice i poslagala ih u okrugli kalup za torte.
Tijesto sam premazala otopljenim maslacem i posipala parmezanom te pekla na 200*C dok peciva nisu dobila lijepu boju!
Servus i uživajte u malo drugačijoj varijanti pizze, ali vjerujte mi jednako ukusnoj :)
U slast :)

Oznake: kruh i peciva, pizza, mozzarella


- 08:04 - Komentari (28) - Isprintaj - Link

08.03.2017., srijeda

PIZZA KRUH

Pozdrav!
Koliko postoji varijanti pizze ne mogu vam sa sigurnošću potvrditi, ali da je ovo jedna od ukusnijih to vam garantiram!
Ukusno, sočno i hrskavo, poznati okusi, ali u novom, drugačijem ruhu :)
Vruć i mirisan kruščić koji će vas sigurno oduševiti
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g glatkog brašna
svježi kvasac + žlica šećera
250 ml mlijeka
žličica soli
jaje
50 g maslaca
Ugrijte mlijeko i napravite kvas od kvasca i šećera.Ostavite ga desetak minuta da nabubri i dodajte brašnu, jaje i otopljeni maslac dodajte na kraju te zamijesite mekano glatko tijesto.
Ostavite ga 30 minuta da se diže, a onda razvaljajte u oblik pravokutnika.
Okruglim kalupom režite krugove od tijesta i na svaki stavite omiljene sastojke.
Tijesto sam premazala domaćim paradajzom, stavila šunku i krišku mozzarelle.
Fantastična je baš ova mogućnost kombinatorike jer to ne mora nužno biti šunka, možete napraviti nadjev od špinata, češnjaka, inćuna... svega što poželite!
Sada uzmite dugoljasti kalup za pečenje kruha i obložite ga papirom te poslažite male pizzete u njega! ( vidi sliku)



Ostavite kruh da se diže dok ne ugrijete pećnicu na 200*C i pecite ga dok ne dobije lijepu boju. Možete ga pred sam kraj pečenja posipati s malo sira kojeg nikad dosta :)
Kruh fantastično izgleda, a i zgodno je jer ga možete jesti odvajajući sloj po sloj!
Servus i uživajte :)



Oznake: kruh i peciva, pizza, mozzarella


- 22:11 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

25.07.2016., ponedjeljak

PIZZA LAĐICE

Pozdrav svima!
Nedavno sam otkrila recept za posebno ukusno i bogato tijesto koje sada kombiniram u razno raznim varijantama. Okus mu je nešto drugačiji, a opet tako poznat i miriše na smijeh i druženje! Pizza lađice s tijestom koje se topi u ustima :)
Domaće i tako posebno, kušajte ih i vi!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
400 g glatkog brašna
kvasac+žlica šećera+60 ml toplog mlijeka
žličica soli
200 g maslaca
2 jaja
Napravite kvas i kada se digne dodajte ga brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite tijesto. Možete ga razvaljati i formirati u oblik koji vi želite, a ja sam se ovaj put odlučila na dugoljaste lađice.
Jedna varijanta je poput pizze: premazane su paradajzom i prekrivene rajčicom, mozzarellom i šunkom!
Druga varijanta: premazane su maslinovim uljem i prekrivene rajčicom. paprikom, mozzarellom i kukuruzom!
Nismo se mogli odlučiti koja nam je varijanta bolja, pa smo "uništili" obje vrste!
Napravite i vi svoju omiljenu kombinaciju!
Servus i uživajte :)







Oznake: pizza lađice, kukuruz, paprika, mozzarella


- 19:56 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

03.02.2016., srijeda

MOZZARELLA JASTUČIĆI

Pozdrav svima!
Mozzarella je namirnica koju koristim puno i svugdje. Tog mekog, finog bijelog sira mora uvijek biti u mom frižideru jer nešto baš treba posipati, nešto napuniti ili je jednostavno treba narezati uz rajčicu i bosiljak, obilno preliti maslinovim uljem i samo uživati u njoj!
Mozzarella je blag i nježan sir prepoznatljivog okusa, pa je idealan za punjenje mojih malih hrskavih jastučića. Struktura prhkog tijesta i mekoća mozzarelle idealno pristaju jedno uz drugo, a ovaj put sam ih upotpunila sa okusom šunke. Ovoj kombinaciji odlično odgovara i špinat, ali i vi sami možete napraviti svoju dobitnu varijantu. Vjerujte, isplati se malo poigrati s brašnom zbog ovih finih i slasnih jastučića od mozzarelle!
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog brašna
2 jaja
200 ml mlijeka
pola svježe germe
2 žličice soli
200 g otopljenog maslaca
150 g naribane mozzarelle
100 g naribane šunke
Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i germe, Dodajte ostalim sastojcima i zamijesite tijesto. Ostavite ga da se diže 30 minuta, razvaljajte na centimetar debljine i izrežite čašom. Na svaki krug stavite mozzarellu i šunku, preklopite i pritisnite vilicom rubove te složite na lim. Premažite žumanjkom i ostavite da se diže još 30-tak minuta te pecite na 200*C oko 30 minuta, dok ne dobiju lijepu rumenu boju!
Potrudite se, predobri su!
Servus i uživajte :)










Oznake: mozzarella, jastučići, prhko


- 07:57 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO