Pozdrav!
Koliko postoji varijanti pizze ne mogu vam sa sigurnošću potvrditi, ali da je ovo jedna od ukusnijih to vam garantiram!
Ukusno, sočno i hrskavo, poznati okusi, ali u novom, drugačijem ruhu :)
Vruć i mirisan kruščić koji će vas sigurno oduševiti
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g glatkog brašna
svježi kvasac + žlica šećera
250 ml mlijeka
žličica soli
jaje
50 g maslaca
Ugrijte mlijeko i napravite kvas od kvasca i šećera.Ostavite ga desetak minuta da nabubri i dodajte brašnu, jaje i otopljeni maslac dodajte na kraju te zamijesite mekano glatko tijesto.
Ostavite ga 30 minuta da se diže, a onda razvaljajte u oblik pravokutnika.
Okruglim kalupom režite krugove od tijesta i na svaki stavite omiljene sastojke.
Tijesto sam premazala domaćim paradajzom, stavila šunku i krišku mozzarelle.
Fantastična je baš ova mogućnost kombinatorike jer to ne mora nužno biti šunka, možete napraviti nadjev od špinata, češnjaka, inćuna... svega što poželite!
Sada uzmite dugoljasti kalup za pečenje kruha i obložite ga papirom te poslažite male pizzete u njega! ( vidi sliku)