MOZZARELLA JASTUČIĆI
Pozdrav svima!
Mozzarella je namirnica koju koristim puno i svugdje. Tog mekog, finog bijelog sira mora uvijek biti u mom frižideru jer nešto baš treba posipati, nešto napuniti ili je jednostavno treba narezati uz rajčicu i bosiljak, obilno preliti maslinovim uljem i samo uživati u njoj! Mozzarella je blag i nježan sir prepoznatljivog okusa, pa je idealan za punjenje mojih malih hrskavih jastučića. Struktura prhkog tijesta i mekoća mozzarelle idealno pristaju jedno uz drugo, a ovaj put sam ih upotpunila sa okusom šunke. Ovoj kombinaciji odlično odgovara i špinat, ali i vi sami možete napraviti svoju dobitnu varijantu. Vjerujte, isplati se malo poigrati s brašnom zbog ovih finih i slasnih jastučića od mozzarelle! Sastojci potrebni za tijesto: 500 g glatkog brašna 2 jaja 200 ml mlijeka pola svježe germe 2 žličice soli 200 g otopljenog maslaca 150 g naribane mozzarelle 100 g naribane šunke Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i germe, Dodajte ostalim sastojcima i zamijesite tijesto. Ostavite ga da se diže 30 minuta, razvaljajte na centimetar debljine i izrežite čašom. Na svaki krug stavite mozzarellu i šunku, preklopite i pritisnite vilicom rubove te složite na lim. Premažite žumanjkom i ostavite da se diže još 30-tak minuta te pecite na 200*C oko 30 minuta, dok ne dobiju lijepu rumenu boju! Potrudite se, predobri su! Servus i uživajte :) Oznake: mozzarella, jastučići, prhko |
< | veljača, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |