Pozdrav svima!
Mozzarella je namirnica koju koristim puno i svugdje. Tog mekog, finog bijelog sira mora uvijek biti u mom frižideru jer nešto baš treba posipati, nešto napuniti ili je jednostavno treba narezati uz rajčicu i bosiljak, obilno preliti maslinovim uljem i samo uživati u njoj!
Mozzarella je blag i nježan sir prepoznatljivog okusa, pa je idealan za punjenje mojih malih hrskavih jastučića. Struktura prhkog tijesta i mekoća mozzarelle idealno pristaju jedno uz drugo, a ovaj put sam ih upotpunila sa okusom šunke. Ovoj kombinaciji odlično odgovara i špinat, ali i vi sami možete napraviti svoju dobitnu varijantu. Vjerujte, isplati se malo poigrati s brašnom zbog ovih finih i slasnih jastučića od mozzarelle!
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog brašna
2 jaja
200 ml mlijeka
pola svježe germe
2 žličice soli
200 g otopljenog maslaca
150 g naribane mozzarelle
100 g naribane šunke
Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i germe, Dodajte ostalim sastojcima i zamijesite tijesto. Ostavite ga da se diže 30 minuta, razvaljajte na centimetar debljine i izrežite čašom. Na svaki krug stavite mozzarellu i šunku, preklopite i pritisnite vilicom rubove te složite na lim. Premažite žumanjkom i ostavite da se diže još 30-tak minuta te pecite na 200*C oko 30 minuta, dok ne dobiju lijepu rumenu boju!
Potrudite se, predobri su!
Servus i uživajte :)