CHEESECAKE U TRI NIJANSE
Pozdrav svima! Danas imam za vas recept jedne vrlo elegantne voćne torte. Mogu je opisati samo s nekoliko riječi: jednostavna, lagana, sočna i predivno izgleda! Nije li to već dovoljan razlog da je odlučite isprobati? Sastojci potrebni za ombre tortu od šumskog voća: 150 g čajnih kolutića žlica meda 5 žlica otopljenog maslaca Mljevenim keksima dodajte med i maslac te dobro promiješajte i utisnite u kalup za torte promjera 20-22 centimetra. Umak od šumskog voća: 300 g smrznutog ili svježeg šumskog voća ( maline, jagode, borovnice) 50 g šećera žlica soka od limuna žlica vode 5 g želatine u prahu +2 žlice hladne vode Voće i šećer kuhajte oko 15 minuta dok se umak ne zgusne, pa ga procijedite i odvojite koštice. Želatinu promiješajte u 2 žlice vode, ostavite da nabubri 5 minuta, pa je lagano zagrijte i dodajte umaku od voća. Krema od sira: 300 g krem sira 400 ml slatkog vrhnja 60 g šećera u prahu 5 g želatine u prahu + 2 žlice vode Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri. Mikserom izradite slatko vrhnje i napravite šlag. Miksajte sir i šećer u prahu te smjesi dodajte izrađeni šlag i zagrijanu želatinu. Dobivenu smjesu podijelite u 3 zdjelice, prvoj dodajte 2/3 umaka od voća, drugoj 1/3 umaka od voća, a jednu zdjelicu ostavite bijelom. Preko podloge od keksa izlijte najtamniju smjesu i stavite u škrinju da se lagano zamrzne da možete preko nje staviti novu, svjetliju smjesu. Ponovo stavite u škrinju i na kraju premažite tortu s bijelom kremom. Predivan ombre, nijansirani efekt će ovu tortu učiniti još posebnijom. Ukrasite je šumskim voćem ili s crvenim preljevom za torte! Servus i uživajte u torti koja zaista ne zahtijeva puno vašeg vremena, a uvjerit ćete se da je predivnog okusa :) Oznake: torte, cheesecake, šumsko voće |
< | listopad, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |