Pozdrav!
Danas vam darujem recept fine i prozračne torte koju je zaista lako pripremiti.
Lagan i ukusan biskvit prekriven je sočnim mousseom od borovnica, može li biti ukusnije i jednostavnije?
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
3 jaja
100 g šećera
60 g brašna
-mikserom izradite cijela jaja sa šećerom dok ne postanu prozračna i pjenasta
-ručno dodajte brašno i stavite peći u kalupu za torte na 180*C oko 20 minuta
-biskvit ohladite prije nanošenja kreme
Sastojci potrebni za izradu kreme:
250 g borovnica
50 g šećera
žlica soka od limuna
pola želatine
200 ml slatkog vrhnja
-prokuhajte voće sa šećerom i limunovim sokom, a zatim propasirajte te vratite na laganu vatru
-želatinu pripremite prema uputstvu na vrećici te kada nabubri dodajte u vruću kremu od borovnica i miješajte dok se ne otopi
-ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu
-ohlađenoj kremi dodajte izrađeno slatko vrhnje i premažite je preko biskvita
-tortu ukrasite slatkim vrhnjem i svježim voćem
Servus i u slast!