HRSKAVO PECIVO S BOROVNICAMA
Pozdrav!
Voće mi nikada ne može dosaditi, a osobito kada je riječ o finim i mirisnim borovnicama! Danas imam za vas jednostavna lisnata hrskava peciva koja će vas oduševiti svojim okusom. Krem sir s aromom limuna i borovnice na hrskavoj podlozi od lisnatog tijesta će sigurna sam i među vama pronaći svoje poklonike! Sastojci potrebni za izradu 12 kom. peciva: 2 pakiranja lisnatog tijesta 200 g krem sira 3 žlice šećera žumanjak aroma vanilije naribana kora i sok jednog limuna 200 g borovnica -jedan list lisnatog tijesta razrežite na 12 traka po kraćoj strani -spojite dvije trake i lagano zarolajte te omotajte oko jednog kraja trake poput zvrka (vidi sl.1) Sl.1 -isti postupak ponovite i s drugim listom tijesta -krem sir dobro izmješajte sa svim ostalim sastojcima i njime napunite sredinu svakog peciva -lagano utisnite u sir voće po izboru -lisnato tijesto premažite razmućenim žumanjkom i stavite peći na 200*C dok peciva ne dobiju lijepu boju -kada se malo ohlade pokapajte ih po želji s glazurom ili posipajte šećerom u prahu Sastojci potrebni za izradu glazure: žlica toplog mlijeka žlica krem sira žlica soka od limuna 3 žlice šećera u prahu -sve sastojke za glazuru dobro promješajte i dobivenom glazurom prelijte ohlađeno pecivo Oznake: kruh i peciva, lisnato tijesto, borovnice, krem sir |
< | srpanj, 2019 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |