Gurmanka

25.07.2019., četvrtak

HRSKAVO PECIVO S BOROVNICAMA

Pozdrav!
Voće mi nikada ne može dosaditi, a osobito kada je riječ o finim i mirisnim borovnicama!
Danas imam za vas jednostavna lisnata hrskava peciva koja će vas oduševiti svojim okusom. Krem sir s aromom limuna i borovnice na hrskavoj podlozi od lisnatog tijesta će sigurna sam i među vama pronaći svoje poklonike!

Sastojci potrebni za izradu 12 kom. peciva:
2 pakiranja lisnatog tijesta
200 g krem sira
3 žlice šećera
žumanjak
aroma vanilije
naribana kora i sok jednog limuna
200 g borovnica
-jedan list lisnatog tijesta razrežite na 12 traka po kraćoj strani
-spojite dvije trake i lagano zarolajte te omotajte oko jednog kraja trake poput zvrka (vidi sl.1)


Sl.1

-isti postupak ponovite i s drugim listom tijesta
-krem sir dobro izmješajte sa svim ostalim sastojcima i njime napunite sredinu svakog peciva
-lagano utisnite u sir voće po izboru
-lisnato tijesto premažite razmućenim žumanjkom i stavite peći na 200*C dok peciva ne dobiju lijepu boju
-kada se malo ohlade pokapajte ih po želji s glazurom ili posipajte šećerom u prahu

Sastojci potrebni za izradu glazure:
žlica toplog mlijeka
žlica krem sira
žlica soka od limuna
3 žlice šećera u prahu
-sve sastojke za glazuru dobro promješajte i dobivenom glazurom prelijte ohlađeno pecivo


Oznake: kruh i peciva, lisnato tijesto, borovnice, krem sir


- 11:15 - Komentari (4) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2019 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO