PANNA COTTA S JAGODAMA 2
Danas vam darujem savršen i neodoljiv desert kojim možete poželjeti dobrodošlicu suncu, prvim domaćim mirisnim jagodama, običnom danu koji odjednom postaje poseban... desert koji jednostavno usrećuje! Sastojci potrebni za podlogu: 250 g Digestive keksa 150 g otopljenog maslaca 2 žlice mlijeka (prema potrebi) - kekse usitnite i prelijte maslacem te utisnite u kalup u kojem ćete raditi desert, a moj je bio 23x23 cm Žele od jagoda: 500 g jagoda 100 g šećera sok pola limuna želatina (10g) - jagode, šećer i sok od limuna prokuhajte i usitnite štapnim mikserom -ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu -želatinu napravite prema uputstvu s vrećice, umiješajte jagodama i žele prelijte preko podloge od keksa -ostavite ga u frižideru da se stisne Panna cotta: 320 ml mlijeka 320 ml slatkog vrhnja 100 g šećera aroma vanilije želatina (10g) - pomiješajte mlijeko, vrhnje i šećer te kratko ugrijte da se šećer otopi, ali smjesa ne mora zakuhati -kratko je prohladite dok napravite želatinu prema uputstvu na vrećici -želatinu dodajte u panna cottu i pažljivo prelijte preko sloja želea od jagoda -desert ostavite preko noći da se dobro stisne i ukrasite svježim voćem Servus i u slast :) Oznake: desert, panna cotta, jagode, keksi |
< | svibanj, 2019 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |