Gurmanka

02.05.2019., četvrtak

PANNA COTTA S JAGODAMA 2



Danas vam darujem savršen i neodoljiv desert kojim možete poželjeti dobrodošlicu suncu, prvim domaćim mirisnim jagodama, običnom danu koji odjednom postaje poseban... desert koji jednostavno usrećuje!

Sastojci potrebni za podlogu:
250 g Digestive keksa
150 g otopljenog maslaca
2 žlice mlijeka (prema potrebi)
- kekse usitnite i prelijte maslacem te utisnite u kalup u kojem ćete raditi desert, a moj je bio 23x23 cm

Žele od jagoda:
500 g jagoda
100 g šećera
sok pola limuna
želatina (10g)
- jagode, šećer i sok od limuna prokuhajte i usitnite štapnim mikserom
-ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu
-želatinu napravite prema uputstvu s vrećice, umiješajte jagodama i žele prelijte preko podloge od keksa
-ostavite ga u frižideru da se stisne

Panna cotta:
320 ml mlijeka
320 ml slatkog vrhnja
100 g šećera
aroma vanilije
želatina (10g)
- pomiješajte mlijeko, vrhnje i šećer te kratko ugrijte da se šećer otopi, ali smjesa ne mora zakuhati
-kratko je prohladite dok napravite želatinu prema uputstvu na vrećici
-želatinu dodajte u panna cottu i pažljivo prelijte preko sloja želea od jagoda
-desert ostavite preko noći da se dobro stisne i ukrasite svježim voćem

Servus i u slast :)



Oznake: desert, panna cotta, jagode, keksi


- 11:31 - Komentari (8) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2019 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO