GALETTE S BOROVNICAMA
Mirisne i hrskave, jednostavno osvajaju! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 250 g glatkog brašna 200 g maslaca 70 g šećera u prahu žlica vrhnja ili hladne vode prema potrebi Sastojci potrebni za izradu nadjeva: 400 g borovnica 70 g šećera žlica gustina -zamijesite glatko tijesto i ostavite ga u frižideru dok vi ne pripremite nadjev -za nadjev pomješajte svježe voće sa šećerom i gustinom - tijesto tanko razvaljajte i izrežite krugove promjera 13 cm (meni je ispalo 8 kom.) -na sredinu svakoga rasporedite nadjev i krajeve tijesta malo preklopite preko njega -razmućenim jajetom premažite tijesto - pite pecite na 190*C oko 40 minuta -fantastične su servirane tople uz kuglicu sladoleda Servus i u slast :) Oznake: kolači, pite, Galette, borovnice |
ČOKOLADNI KUGLOF
|
KREM PITA S MALINAMA
Danas vam darujem recept za nezaboravnu pitu koju ćete poželjeti napraviti za sve koje znate, ukusna i sočna, a oku tako mila! Sastojci potrebni za podlogu: 250 g glatkog brašna 100 g maslaca jaje prašak za pecivo vanilin šećer 100 g šećera žlica vrhnja (po potrebi) -zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za torte promjera 24 cm (morate obložiti i stijenke kalupa visine oko 3 cm) -izbodite tijesto s vilicom i ostavite u frižideru dok ne napravite smjesu za punjenje Sastojci potrebni za punjenje: 2 jaja + 4 žumanjka 150 g šećera 2 žlice gustina pola žličice soli 300 ml jogurta (0.9% masnoće) 100 ml slatkog vrhnja 4 žlice otopljenog maslaca aroma vanilije -sve sastojke dobro izradite mikserom i prelijte preko tijesta te pecite na 170*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom, sredina mora ostati drhtava) -ostavite pitu da se dobro rashladi dok vi napravite preljev od malina Sastojci potrebni za preljev: 200 g malina (može i smrznute) 4 žlice šećera žlica gustina - sastojke kuhajte na vatri dok se maline ne raspadnu, po želji propasirajte i ostavite da se ohladi -na rashlađenu pitu posložite svježe maline i prelijte je preljevom koji ste prethodno ohladili Servus i u slast :) Oznake: kolači, krem pita, maline, vanilija, jogurt |
PITA S JABUKAMA
|
PANNA COTTA S JAGODAMA 2
Danas vam darujem savršen i neodoljiv desert kojim možete poželjeti dobrodošlicu suncu, prvim domaćim mirisnim jagodama, običnom danu koji odjednom postaje poseban... desert koji jednostavno usrećuje! Sastojci potrebni za podlogu: 250 g Digestive keksa 150 g otopljenog maslaca 2 žlice mlijeka (prema potrebi) - kekse usitnite i prelijte maslacem te utisnite u kalup u kojem ćete raditi desert, a moj je bio 23x23 cm Žele od jagoda: 500 g jagoda 100 g šećera sok pola limuna želatina (10g) - jagode, šećer i sok od limuna prokuhajte i usitnite štapnim mikserom -ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu -želatinu napravite prema uputstvu s vrećice, umiješajte jagodama i žele prelijte preko podloge od keksa -ostavite ga u frižideru da se stisne Panna cotta: 320 ml mlijeka 320 ml slatkog vrhnja 100 g šećera aroma vanilije želatina (10g) - pomiješajte mlijeko, vrhnje i šećer te kratko ugrijte da se šećer otopi, ali smjesa ne mora zakuhati -kratko je prohladite dok napravite želatinu prema uputstvu na vrećici -želatinu dodajte u panna cottu i pažljivo prelijte preko sloja želea od jagoda -desert ostavite preko noći da se dobro stisne i ukrasite svježim voćem Servus i u slast :) Oznake: desert, panna cotta, jagode, keksi |
< | svibanj, 2019 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |