Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

PANNA COTTA S JAGODAMA 2



Danas vam darujem savršen i neodoljiv desert kojim možete poželjeti dobrodošlicu suncu, prvim domaćim mirisnim jagodama, običnom danu koji odjednom postaje poseban... desert koji jednostavno usrećuje!

Sastojci potrebni za podlogu:
250 g Digestive keksa
150 g otopljenog maslaca
2 žlice mlijeka (prema potrebi)
- kekse usitnite i prelijte maslacem te utisnite u kalup u kojem ćete raditi desert, a moj je bio 23x23 cm

Žele od jagoda:
500 g jagoda
100 g šećera
sok pola limuna
želatina (10g)
- jagode, šećer i sok od limuna prokuhajte i usitnite štapnim mikserom
-ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu
-želatinu napravite prema uputstvu s vrećice, umiješajte jagodama i žele prelijte preko podloge od keksa
-ostavite ga u frižideru da se stisne

Panna cotta:
320 ml mlijeka
320 ml slatkog vrhnja
100 g šećera
aroma vanilije
želatina (10g)
- pomiješajte mlijeko, vrhnje i šećer te kratko ugrijte da se šećer otopi, ali smjesa ne mora zakuhati
-kratko je prohladite dok napravite želatinu prema uputstvu na vrećici
-želatinu dodajte u panna cottu i pažljivo prelijte preko sloja želea od jagoda
-desert ostavite preko noći da se dobro stisne i ukrasite svježim voćem

Servus i u slast :)





Post je objavljen 02.05.2019. u 11:31 sati.