Pozdrav svima!
Ova rolada koju danas dijelim s vama je nastala sasvim slučajno i kao takva je ispala jako dobro.Razlozi su višak jagoda i možda najvažnije, višak moga vremena koje uvijek rado trošim na izradu slastica.Kakao daje tijestu jak čokoladni okus i predivan je kontrast lakoći slatkog vrhnja. Aroma domaćeg džema od jagoda cijelu ovu priču čini još boljom. Ovaj kolač je tako jednostavan, a opet savršen ako želite impresionirati vašu mamu za rođendan ili samo da ugodite sebi jer volite čokoladu i jagode jednako kao i ja :)
Sastojci potrebni za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
Odvojiti bjelanjke i žumanjke te prvo napravite snijeg od bjelanjaka. Posebno mikserom izradite žumanjke i šećer, dodajte brašno i kakao te polako na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Na lim za pečenje obložen pek papirom istresite smjesu i pecite biskvit oko 15 minuta. Još vrućeg ga odvojite od papira, ali ga ponovo skupa s papirom zarolajte i ostavite da se ohladi. Nekoliko puta ga lagano odmotavajte i provjeravajte da se ne zalijepi.
Krema:
150 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
Džem od jagoda:
200 g narezanih jagoda
4 žlice šećera
2 žlice vode
Jagode kuhati dok se ne zgusnu i ohladiti. Biskvit premazati prvo džemom, pa šlagom i zarolati. Posipajte ga šećerom u prahu, prelijte čokoladom ili ukrasite s voćem!
Servus i uživajte u plodovima kojima nas priroda tako nesebično daruje :)