Pozdrav svima!
Pošto je sezona jagoda darujem vam recept za još jednu laganu i osvježavajuću tortu. Svježina i lakoća jogurta čine ovu tortu ukusnim desertom za svako društvo i prigodu. Svježe mirisne jagode svojim okusom će doživljaj učiniti potpunim i izazvati vas da je ponovo napravite, ali u kombinaciji s nekim drugim voćem da biste se uvjerili da je jednako dobra i ukusna!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
4 žumanjka
170 g maslaca
100 g šećera
250 g glatkog brašna
prašak za pecivo
žlica arome vanilije
Zamijesiti tijesto i obložiti njime kalup za torte, uključujući i stranice kalupa.
Sastojci potrebni za nadjev:
4 bjelanjka
3 čvrsta jogurta (može i Dukatos)
2 crvena vrhnja
150 g šećera
5 žlica oštrog brašna
Posebno izradite snijeg od bjelanjaka i ručno ga umiješajte izmiksanim sastojcima za nadjev. Prelijte ga preko razvaljanog tijesta i pecite na 180*C oko sat vremena. Kada se torta ohladi, ukrasite je narezanim voćem i prelijte preljevom za torte.
Servus i uživajte u ovom osvježavajućem desertu :)