Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

LAGANI KOLAČ S JAGODAMA

Pozdrav svima!
Kolač koji danas dijelim s vama tako miriše na vaniliju i jagode da sam sigurna da mu nećete moći odoljeti. Slojevi bogatog ukusnog biskvita ispunjeni su glatkom kremom od sira i sjeckanih svježih jagoda. Božanstveno izgleda, zar već to nije razlog da ga isprobate?
Bilo kako bilo, ako volite vaniliju i jagode svidjeti će vam se ovaj kolač!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
300 g omekšalog maslaca
200 g šećera
6 jaja
žlica arome vanilije
360 g brašna
prašak za pecivo
60 ml mlijeka
Izradite mikserom maslac i šećer, pa polako dodajte jedno po jedno jaje te sve ostale sastojke. Pecite ga u limu obloženom pek papirom veličine cca. 42x30 cm. Pećnicu ugrijte na 190*C i pecite biskvit oko 25 minuta, a kada se ohladi razrežite ga po kraćoj strani na tri dijela. Kolač je dosta visok, pa ga možete ako želite manje biskvita razrezati samo na dvije uže trake, ovisi o vama.
Krema:
100 g šećera u prahu
500 g krem sira (može i svježeg sira)
300 ml slatkog vrhnja
400 g jagoda
Jagode operite, narežite na kockice i stavite u ledenicu da se zamrznu.
Napravite šlag od slatkog vrhnja i pomješajte sa sirom i šećerom.
Glazura: 125 g šećera u prahu i 2 žlice soka od limuna
Premažite biskvit s pola krema i rasporedite dio jagoda po njoj. Poklopite drugim biskvitom, pa opet idu krema i jagode. Završite sa trećim komadom biskvita kojeg premažite glazurom ili samo posipajte šećerom u prahu.
Servus i uživajte u okusu proljeća i svježine :)





Post je objavljen 27.04.2016. u 07:17 sati.