Pozdrav!
Danas imam za vas jedan elegantan ukusan recept, naime,radi se o torti od jagoda!
Lagana je i osvježavajuća, a svaki njen sloj nosi svoj okus i aromu. Izmjenjuju se sir, limun, parfe od jagoda i na samom vrhu dolazi fini aromatični žele od jagoda!
Ako razmišljate čime ćete uljepšati stol za neki od svečanih događaja koji su pred vama vjerujte mi, ovo je torta baš za vas :) :)
Sastojci potrebni za podlogu:
60 g mljevenih badema
50 g šećera u prahu
10 g glatkog brašna
žlica kakaa
2 jaja
2 bjelanjka
10 g kristal šećera
20 g otopljenog maslaca
- mikserom izradite bjelanjke i šećer kristal
- pomiješajte sve suhe sastojke i miksajte ih sa žumanjcima i rastopljenim maslacem
- na kraju smjesi lagano ručno dodajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte te ispecite na 180*C
- ostavite biskvit da se dobro ohladi
Krema od sira:
500 g krem sira
želatina + 3 žlice soka od limuna
100 g šećera u prahu
140 ml slatkog vrhnja
- želatinu stavite u sok od limuna da nabubri te je zatim lagano ugrijte da se rastopi
- mikserom izradite sir i ostale sastojke, dodajte ugrijanu želatinu, sve dobro promiješajte i prelijte preko ohlađene podloge i stavite u frižider na hlađenje dok vi radite drugi sloj torte
Krema od jagoda:
želatina + 3 žlice hladne vode
200 g pirea od jagoda
40 g šećera u prahu
150 ml slatkog vrhnja
- stavite želatinu u vodu dok ne nabubri, ugrijte je i umiješajte u pire od jagoda
- mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja i dodajte ga smjesi jagoda
- premažite preko sloja od sira i ponovo vratite u frižider
Žele od jagoda:
želatina + 3 žlice hladne vode
300 g pirea od jagoda
80 g šećera u prahu
- stavite želatinu u vodu dok ne nabubri, ugrijte je i pomiješajte u pire od jagoda
- dodajte šećer i dobro promiješajte
- ovim slojem završite tortu i dobro je rashladite
Servus i uživajte u mirisima i okusima ove ukusne torte :)