VOĆNI TART
Pozdrav svima!
Što reći za ovaj uvijek moderni slatki francuski klasik? Hrskava podloga, krema od vanilije i domaći džem od jagoda! Pravilo manje je više vrijedi i za ovaj voćni desert. Brz i jednostavan kolač idealan za posluživanje u vrijeme ljetnih vrućina. Ponekad upravo to želimo: hladno, šareno i osvježavajuće! Sastojci potrebni za podlogu: 200 g Digestive čokoladnih keksa (čajni kolutići...) 100 g maslaca Usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslacem te utisnite u dugoljasti ili okrugli kalup za pite. Krema: 250 ml mlijeka 3 žumanjka 2 žlice šećera aroma vanilije žličica gustina Kada mlijeko zakuha dodajte mu žumanjke,šećer i gustin te kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Još vruće izlijte preko podloge i prelijte džemom od jagoda. Možete koristiti kupovni koji samo malo ugrijte sa žlicom vode ili napravite domaći. Džem od jagoda: 200 g svježih jagoda 4 žlice šećera 2 žlice vode Narežite jagode i stavite ih kuhati zajedno sa šećerom i vodom. Kuhajte dok se ne zgusnu, cca, 10 minuta i prelijte preko kreme od vanilije. Premažite šlagom od 200 ml slatkog vrhnja i 2 žlice šećera u prahu. Tart ukrasite svježim voćem po izboru! Servus i uživajte u ovom slatkom osvježenju :) P.S. Voćni tart namijenjen je mojem prijatelju Freshu kao zahvala na jučerašnjoj laskavoj fotografiji :):) Oznake: voćni tart, vanilija, džem od jagoda |
VOĆNI TART
Pozdrav svima!
Ako ste u potrazi za jednostavnim, lijepim, a prije svega ukusnim desertom kušajte moj voćni tart. Ispunjen je predivnom laganom kremom od vanilije i svježim mirisnim voćem.Prhko tijesto radi fantastičan kontrast laganoj baršunastoj kremi s mirisom vanilije.Mogućnost izrade raznih varijanti prepuštam vama, sami odlučite o vašoj idealnoj kombinaciji kreme i voća kojom ćete napuniti ovu laganu voćnu pitu, bitno je da uživate u tom što radite! Sastojci potrebni za tijesto: 125 g glatkog brašna 50 g maslaca jaje žličica praška za pecivo prstohvat soli 50 g šećera vanil šećer Zamijesite tijesto, razvaljajte ga i njime obložite kalup koji može biti okrugli,dugoljast... Sada tijesto prekrite pek papirom i napunite ga s grahom te stavite peći oko 15 minuta na 200*C, izvadite grah i papir te još malo ostavite da porumeni. Grah smo koristili da pritisne tijesto i spriječi ga da se digne tj. da ostane mjesta za punjenje kojim ćemo ga kasnije napuniti. Krema: puding od vanilije 300 ml mlijeka 3 žlice šećera Skuhajte kremu, prekrite je prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Za to vrijeme izmiksajte 250 ml vrhnja za šlag i lagano umiješajte u puding. Koru ostavite da se ohladi, napunite je kremom i ukrasite svježim voćem. Servus i uživajte u desertu od vašeg omiljenog voća :) Oznake: voćni tart, vanilija, borovnice, jagode |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |