Gurmanka

24.05.2018., četvrtak

VOĆNI TART

Pozdrav svima!
Što reći za ovaj uvijek moderni slatki francuski klasik? Hrskava podloga, krema od vanilije i domaći džem od jagoda! Pravilo manje je više vrijedi i za ovaj voćni desert. Brz i jednostavan kolač idealan za posluživanje u vrijeme ljetnih vrućina. Ponekad upravo to želimo: hladno, šareno i osvježavajuće!
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g Digestive čokoladnih keksa (čajni kolutići...)
100 g maslaca
Usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslacem te utisnite u dugoljasti ili okrugli kalup za pite.
Krema:
250 ml mlijeka
3 žumanjka
2 žlice šećera
aroma vanilije
žličica gustina
Kada mlijeko zakuha dodajte mu žumanjke,šećer i gustin te kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Još vruće izlijte preko podloge i prelijte džemom od jagoda. Možete koristiti kupovni koji samo malo ugrijte sa žlicom vode ili napravite domaći.
Džem od jagoda:
200 g svježih jagoda
4 žlice šećera
2 žlice vode
Narežite jagode i stavite ih kuhati zajedno sa šećerom i vodom. Kuhajte dok se ne zgusnu, cca, 10 minuta i prelijte preko kreme od vanilije.
Premažite šlagom od 200 ml slatkog vrhnja i 2 žlice šećera u prahu.
Tart ukrasite svježim voćem po izboru!
Servus i uživajte u ovom slatkom osvježenju :)

P.S. Voćni tart namijenjen je mojem prijatelju Freshu kao zahvala na jučerašnjoj laskavoj fotografiji :):)





Oznake: voćni tart, vanilija, džem od jagoda


- 06:50 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

29.04.2016., petak

VOĆNI TART

Pozdrav svima!
Ako ste u potrazi za jednostavnim, lijepim, a prije svega ukusnim desertom kušajte moj voćni tart. Ispunjen je predivnom laganom kremom od vanilije i svježim mirisnim voćem.Prhko tijesto radi fantastičan kontrast laganoj baršunastoj kremi s mirisom vanilije.Mogućnost izrade raznih varijanti prepuštam vama, sami odlučite o vašoj idealnoj kombinaciji kreme i voća kojom ćete napuniti ovu laganu voćnu pitu, bitno je da uživate u tom što radite!
Sastojci potrebni za tijesto:
125 g glatkog brašna
50 g maslaca
jaje
žličica praška za pecivo
prstohvat soli
50 g šećera
vanil šećer
Zamijesite tijesto, razvaljajte ga i njime obložite kalup koji može biti okrugli,dugoljast... Sada tijesto prekrite pek papirom i napunite ga s grahom te stavite peći oko 15 minuta na 200*C, izvadite grah i papir te još malo ostavite da porumeni. Grah smo koristili da pritisne tijesto i spriječi ga da se digne tj. da ostane mjesta za punjenje kojim ćemo ga kasnije napuniti.
Krema:
puding od vanilije
300 ml mlijeka
3 žlice šećera
Skuhajte kremu, prekrite je prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Za to vrijeme izmiksajte 250 ml vrhnja za šlag i lagano umiješajte u puding.
Koru ostavite da se ohladi, napunite je kremom i ukrasite svježim voćem.
Servus i uživajte u desertu od vašeg omiljenog voća :)


Oznake: voćni tart, vanilija, borovnice, jagode


- 07:07 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO