CHEESECAKE OD JAGODA
Pozdrav!
Danas imam za vas jedan elegantan ukusan recept, naime,radi se o torti od jagoda! Lagana je i osvježavajuća, a svaki njen sloj nosi svoj okus i aromu. Izmjenjuju se sir, limun, parfe od jagoda i na samom vrhu dolazi fini aromatični žele od jagoda! Ako razmišljate čime ćete uljepšati stol za neki od svečanih događaja koji su pred vama vjerujte mi, ovo je torta baš za vas :) :) Sastojci potrebni za podlogu: 60 g mljevenih badema 50 g šećera u prahu 10 g glatkog brašna žlica kakaa 2 jaja 2 bjelanjka 10 g kristal šećera 20 g otopljenog maslaca - mikserom izradite bjelanjke i šećer kristal - pomiješajte sve suhe sastojke i miksajte ih sa žumanjcima i rastopljenim maslacem - na kraju smjesi lagano ručno dodajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte te ispecite na 180*C - ostavite biskvit da se dobro ohladi Krema od sira: 500 g krem sira želatina + 3 žlice soka od limuna 100 g šećera u prahu 140 ml slatkog vrhnja - želatinu stavite u sok od limuna da nabubri te je zatim lagano ugrijte da se rastopi - mikserom izradite sir i ostale sastojke, dodajte ugrijanu želatinu, sve dobro promiješajte i prelijte preko ohlađene podloge i stavite u frižider na hlađenje dok vi radite drugi sloj torte Krema od jagoda: želatina + 3 žlice hladne vode 200 g pirea od jagoda 40 g šećera u prahu 150 ml slatkog vrhnja - stavite želatinu u vodu dok ne nabubri, ugrijte je i umiješajte u pire od jagoda - mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja i dodajte ga smjesi jagoda - premažite preko sloja od sira i ponovo vratite u frižider Žele od jagoda: želatina + 3 žlice hladne vode 300 g pirea od jagoda 80 g šećera u prahu - stavite želatinu u vodu dok ne nabubri, ugrijte je i pomiješajte u pire od jagoda - dodajte šećer i dobro promiješajte - ovim slojem završite tortu i dobro je rashladite Servus i uživajte u mirisima i okusima ove ukusne torte :) Oznake: torte, jagode, sir, limun, žele |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |