Gurmanka

07.02.2019., četvrtak

SACHER TORTA




Sacher torta, bezvremenski klasik - jednostavno najbolja!

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: torte, Sacher, marmelada, bademi, čokolada


- 20:06 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

14.01.2019., ponedjeljak

SACHER ROLADA

Pozdrav!
Ako nemate vremena baviti se izradom svoje omiljene Sacher torte danas imam za vas recept za Sacher roladu koju ćete napraviti za tren oka, a okusom nimalo ne zaostaje za svojoj poznatom i slavnom "sestrom"!
Rolada, sočna i ukusna s već svima prepoznatljivim okusima čokolade i domaćeg džema od marelica sigurna sam, zadovoljiti će sve vas ljubitelje ove slasne delicije!

Sastojci potrebni za izradu biskvita:
200 g čokolade
150 g maslaca
6 jaja
130 g šećera
130 g brašna

- otopite na laganoj vatri maslac i čokoladu
- bjelanjke izradite mikserom u čvrsti snijeg
- miksajte žumanjke i šećer te im dodajte otopljenu čokoladu i brašno
- na samom kraju lagano smjesi umiješajte snijeg od bjelanjaka
- lim za pečenje veličine 42x32 cm obložite papirom za pečenje i istresite smjesu za biskvit
- pecite ga na 190*C oko 25 minuta (provjerite čačkalicom da li je gotovo)
- kada je pečeno lagano odvojite biskvit od papira, pa ga opet zarolajte u isti taj papir
- kada se malo ohladi premažite ga džemom od marelica i stavite u hladnjak da se ohladi

Sastojci potrebni za glazuru:
100 g čokolade
120 ml slatkog vrhnja
- izlomite čokoladu na kockice i prelijte je ugrijanim vrhnjem, dobro promiješajte i prelijte po roladi
- ukrasite prema želji, a možete je servirati uz tučeno slatko vrhnje
Servus i u slast :)


Oznake: kolači, Sacher, rolada, čokolada, džem


- 15:46 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

15.11.2017., srijeda

SACHER TORTA

Pozdrav!
Čokoladna fantazija kojoj nećete moći odoljeti, svima poznat bečki specijalitet Sacher torta koja je, kažu nastala sasvim slučajno na veliku sreću nas koji uživamo u ovom klasiku!
Sastoji potrebni za izradu torte:
150 g omekšalog maslaca
100 g šećera u prahu
150 g rastopljene čokolade
aroma vanilije
5 jaja
60 g brašna
80 g mljevenih badema
- odvojite bjelanjke i izradite čvrsti snijeg
- mikserom posebno izradite maslac i šećer u prahu
- otopite čokoladu i umiješajte joj žumanjke i aromu vanilije
- na kraju dodajte bademe i brašno
- sve skupa promiješajte te lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka
- tortu pecite u kalupu promjera 24 cm na 180*C oko 30 minuta ( provjerite sa čačkalicom)
- prerežite je na pola i premažite ugrijanom marmeladom od marelica
. osobno, volim sitno nasjeckati marelice iz kompota i staviti ih preko marmelade u sredinu torte
- tortu prelijte glazurom i ukrasite prema želji
Glazura:
150 g čokolade
200 ml ugrijanog slatkog vrhnja
- natrgane kockice čokolade prelijte vrućim vrhnjem i dobro razmutite
- glazuru ostavite da se malo ohladi i prelijte preko torte
- svježe voće je uvijek moj izbor za ukrašavanje, ali fantastičan odabir je i tučeno slatko vrhnje
Servus i uživajte :)

Oznake: torte, Sacher, marelice, čokolada


- 07:32 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

25.04.2017., utorak

SACHERICA

Pozdrav!
Tradicionalna Bečka poslastica koja privlači ne svojom ljepotom nego šarmom koji prepoznaju samo pravi znalci :)
Tajanstvena, zamamna i sočna ljepotica kojoj sigurna sam, nećete moći odoljeti!
Ovih dana uživali smo u njenim okusima, a ako je želite i vi isprobati recept možete pronaći ovdje!
Servus i uživajte u ovom uvijek posebnom i prepoznatljivom klasiku!

Oznake: torte, Sacher, čokolada, marelica


- 07:28 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO