SACHER TORTA
|
SACHER ROLADA
Pozdrav!
Ako nemate vremena baviti se izradom svoje omiljene Sacher torte danas imam za vas recept za Sacher roladu koju ćete napraviti za tren oka, a okusom nimalo ne zaostaje za svojoj poznatom i slavnom "sestrom"! Rolada, sočna i ukusna s već svima prepoznatljivim okusima čokolade i domaćeg džema od marelica sigurna sam, zadovoljiti će sve vas ljubitelje ove slasne delicije! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 200 g čokolade 150 g maslaca 6 jaja 130 g šećera 130 g brašna - otopite na laganoj vatri maslac i čokoladu - bjelanjke izradite mikserom u čvrsti snijeg - miksajte žumanjke i šećer te im dodajte otopljenu čokoladu i brašno - na samom kraju lagano smjesi umiješajte snijeg od bjelanjaka - lim za pečenje veličine 42x32 cm obložite papirom za pečenje i istresite smjesu za biskvit - pecite ga na 190*C oko 25 minuta (provjerite čačkalicom da li je gotovo) - kada je pečeno lagano odvojite biskvit od papira, pa ga opet zarolajte u isti taj papir - kada se malo ohladi premažite ga džemom od marelica i stavite u hladnjak da se ohladi Sastojci potrebni za glazuru: 100 g čokolade 120 ml slatkog vrhnja - izlomite čokoladu na kockice i prelijte je ugrijanim vrhnjem, dobro promiješajte i prelijte po roladi - ukrasite prema želji, a možete je servirati uz tučeno slatko vrhnje Servus i u slast :) Oznake: kolači, Sacher, rolada, čokolada, džem |
SACHER TORTA
Pozdrav!
Čokoladna fantazija kojoj nećete moći odoljeti, svima poznat bečki specijalitet Sacher torta koja je, kažu nastala sasvim slučajno na veliku sreću nas koji uživamo u ovom klasiku! Sastoji potrebni za izradu torte: 150 g omekšalog maslaca 100 g šećera u prahu 150 g rastopljene čokolade aroma vanilije 5 jaja 60 g brašna 80 g mljevenih badema - odvojite bjelanjke i izradite čvrsti snijeg - mikserom posebno izradite maslac i šećer u prahu - otopite čokoladu i umiješajte joj žumanjke i aromu vanilije - na kraju dodajte bademe i brašno - sve skupa promiješajte te lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka - tortu pecite u kalupu promjera 24 cm na 180*C oko 30 minuta ( provjerite sa čačkalicom) - prerežite je na pola i premažite ugrijanom marmeladom od marelica . osobno, volim sitno nasjeckati marelice iz kompota i staviti ih preko marmelade u sredinu torte - tortu prelijte glazurom i ukrasite prema želji Glazura: 150 g čokolade 200 ml ugrijanog slatkog vrhnja - natrgane kockice čokolade prelijte vrućim vrhnjem i dobro razmutite - glazuru ostavite da se malo ohladi i prelijte preko torte - svježe voće je uvijek moj izbor za ukrašavanje, ali fantastičan odabir je i tučeno slatko vrhnje Servus i uživajte :) Oznake: torte, Sacher, marelice, čokolada |
SACHERICA
Pozdrav!
Tradicionalna Bečka poslastica koja privlači ne svojom ljepotom nego šarmom koji prepoznaju samo pravi znalci :) Tajanstvena, zamamna i sočna ljepotica kojoj sigurna sam, nećete moći odoljeti! Ovih dana uživali smo u njenim okusima, a ako je želite i vi isprobati recept možete pronaći ovdje! Servus i uživajte u ovom uvijek posebnom i prepoznatljivom klasiku! Oznake: torte, Sacher, čokolada, marelica |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |