Pozdrav!
Danas vam darujem recept za tortu koja je zaista sjajnog okusa i iznimno sočna!
Kombinacija badema i čokolade će, sigurna sam, pronaći vjerne obožavatelje među vama.
Ova torta je puni pogodak za sve iskrene ljubitelje čokolade, svakako je isprobajte!
Sastojci potrebni za biskvit:
5 jaja
200 g čokolade
200 g badema
100 g šećera
2 vanil šećera
100 g maslaca
prašak za pecivo
žlica ruma ( po želji)
- odvojite bjelanjke od žumanjaka i mikserom izradite snijeg od bjelanjaka
- maslac i šećere izradite mikserom te smjesi dodajte žumanjke, mljevene bademe i otopljenu čokoladu te dobro izmiksajte
- na kraju lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte na papirom obložen kalup za torte
- biskvit pecite na 180*C oko 35 minuta ( provjerite čačkalicom)
- ostavite ga da se ohladi, a nakon toga ga razrežite na 3 dijela
Krema:
300 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade
- slatko vrhnje ugrijte i prelijte preko čokolade
- kremu dobro promiješajte i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi
- zatim je izradite mikserom dok ne posvijetli i ne poveća volumen (5 minuta)
- nikako je nemojte staviti na hladno jer će se previše stisnuti ( ostavite je na sobnoj temperaturi)
- premažite ohlađene kore, a tortu ukrasite glazurom, čokoladnim mrvicama ili je možete kao ja, jednostavno posuti kakaom!
Servus i u slast :)